Info

Održan sastanak sa glavnim imamima medžlisa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprava za vjerske poslove Rijaseta imala je radno-konsultativni sastanak sa glavnim imamima medžlisa univerzitetskih gradova i gradova koji imaju regionalne bolnice i KP Domove te domove za osobe sa posebnim potrebama.

Tokom diskusije iznesena su različita iskustva medžlisa o stanju vjerskog života i rada na pružanju vjerskih usluga u institucijama od društvenog značaja: studentskim domovima, bolnicama, KP domovima. Konstatovano je da postoji potreba da se IZ sa svojim imamima aktivnije uključi u pružanje vjerskih usluga u ustanovama od društvenog značaja i da za to postoje opravdani razlozi te da se ovom segmentu u narednom periodu treba posvetiti veća pažnja.

Takođe je primijećeno da će potpisivanje Ugovora IZ sa državom BiH u velikoj mjeri građanima-vjernicima olakšati pravo na korištenje vjerskih usluga, a Islamskoj zajednici pružanja vjerskih usluga onima kojima su iste potrebne.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno