Nogomet

Pavić: Odlazim iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika su već desetak dana bez rukovodstva kluba. Nakon što je istekao mandat postojećoj garnituri, predsjednik Skupštine kluba Nihad Pašalić uopšte nema namjeru zakazati vanrednu sjednicu, kako bi se izabralo novo rukovodstvo i usvojio novi statut kluba.

Nakon poraza u Lukavici, Zeničanima je stigla još jedna loša vijest. Šef stručnog štaba Boris Pavić, koji je prije osam mjeseci preuzeo kormilo kluba s Bilinog polja, mora napustiti državu i neće više voditi Nogometni klub Čelik.

Ovu informaciju strateg Zeničana potvrdio je i za SportSport.ba “Istina je, napuštam Čelik nakon subote i utakmice protiv Borca. Idem iz ove države i ne vjerujem da ću se vraćati, osim u svojstvu turiste i najvećeg navijača. Ja sam trener, nisam kriminalac, klub se obavezao po ugovoru riješiti mi boravišnu i radnu dozvolu. Čekao sam osam mjeseci i ništa se nije riješilo”, rekao je razočarani Pavić, te dodao:

“Senad Sarajlić je bio jako korektan, zato sam šutio i čekao. Sada njega nema i odmah je stiglo rješenje iz porezne, a ja ne želim imati probleme jer samo radim svoj posao koji volim”.

Nada se da njegov odlazak neće uzdrmati ekipu “Sramotno je da klub egzistira kao što sada radi. Svaka čast igračima jer oni zaslužuju sve pohvale i za igru, te ponašanje otkad sam ja trener. Čelik nema zaštitu kod sudija, za nas je sviran samo jedan jedanaesterac u posljednje dvije sezone. Ne potcjenjujući nikoga, jer sam tako naučen, Čelik je institucija ne samo u BiH, nego i puno šire. Kako je klub ostao bez rukovodstva nije dobro stanje u klubu, bojim se da ne bi sve palo na igrače. To nije pošteno. Oni su odradili odličan posao i treba ih podržati. Ostale su mi još dvije utakmice protiv Viteza u srijedu, te Borca u prvenstvu, a onda ću napustiti Čelik jer ne mogu dobiti boravišnu dozvolu zbog poreznog duga kojeg Čelik ima, što je bilo i očekivano”, kazao je za SportSport.ba Boris Pavić.

Kako saznaje naš portal, osim Borisa Pavića klub će nakon subote napustiti i Stipe Barać, koji također ne može dobiti dozvolu za igranje jer je strani državljanin. Pod vodstvom Borisa Pavića Čelik je odigrao 24 utakmice, uz učinak od 10 pobjeda, 10 remija, te samo četiri poraza.

Stručnjak iz Sinja prošle je zime u klub na njegovo insistiranje vratio domaće igrače Jusića, Heću, Karića i Salčinovića, te je forsirao domaće snage uz afirmaciju nekoliko mladih igrača poput Popovića i Burekovića, koji su dogurali do mlade reprezentacije BiH. Boris Pavić će ostati upisan u historiju Premijer lige kao prvi trener koji je osam mjeseci radio u jednom klubu, a da pri tome nijednom nije vodio ekipu s klupe! Trener Zeničana je svaku utakmicu dijelio savjete sa tribina, kako na domaćim, tako i na gostujućim utakmicama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno