Nogomet

Upute: Kako do ulaznica Kipar-BIH i BIH-Vels

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Već sada je evidentno veliko interesovanje bh. navijača u zemlji i inostranstvu, koji žele da prisustvuju ovom meču i pomognu „zmajevima“ da izbore povoljan rezultat. Nakon dogovora NS/FS BiH i FA KIPRA, utvrđena su sljedeća pravila koja se odnose na kupovinu ulaznica za navedenu utakmicu: Za navijače BiH rezervisano je 1.000 ulaznica. Cijena jedne ulaznice je 10 EURA. FA Kipra neće vršiti prodaju ulaznica za navijače BiH, te je NS/FS BiH ovlašten i nadležan za ovu aktivnost. Zainteresovani pojedinci i organizovane grupe (udruženja navijača, agencije, firme i sl.) mogu aplicirati za odgovarajući broj ulaznica, najkasnije do 01. 10. 2015. godine. putem email adrese: [email protected]

Svaki pojedinac može aplicirati za najviše pet ulaznica, uz dostavljanje fotokopije svog identifikacionog dokumenta (pasoša) i spiska navijača/putnika. Organizovana grupa može aplicirati za više od pet ulaznica, s tim što treba dostaviti fotokopiju identifikacionog dokumenta (pasoša) predstavnika grupe, te spisak svih navijača/putnika sa datumom rođenja, brojem pasoša i mjestom prebivališta, te informacijama o načinu putovanja i eventualnom smještaju na Kipru. Nadležna služba NS/FS BiH će razmotriti sve aplikacije do 03. 10. 2015. godine, kada će obavijestiti aplikante i započeti prodaja ulaznica. U skladu sa odobrenim aplikacijama, (koje će biti odobrene shodno kompletnosti aplikacije i vremenu podnošenja), prodaja ulaznica će biti realizovana neposredno na blagajni NS/FS BiH, ili dostavljanjem na adresu, uz naknadu troškova pošte na račun aplikanta. NS/FS BiH će razmotriti mogućnost prodaje ulaznica i na Kipru, na dan utakmice, ukoliko sve ulaznice ne budu prodate ranije.

Kontakti: telefon: NS/FS BIH-sektor finansija, 033/276-689, email: [email protected]

Sve dodatne relevantne informacije vezano za ulaznice biće blagovremeno objavljene putem oficijelne web stranice NS/FS BiH: www.nfsbih.ba 

Fudbalska reprezentacija BiH 10. oktobra u Zenici dočekuje Vels u okviru kvalifikacija za EP. Uzimajući u obzir izuzetnu važnost svih utakmica koje naša reprezentacija igra u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, a posebno važnost utakmice BOSNA I HERCEGOVINA – VELS, koja će biti odigrana na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, 10. 10.2015. godine (20:45sati), kao i zbog ostalih bezbijedonosnih priprema vezanih za nastup naše reprezentacije u Zenici, Nogometni/Fudbalski savez BiH je blagovremeno započeo organizacione pripreme, koje su uključivale i definisanje plana prodaje i distribucije ulaznica za utakmicu sa VELSOM. Već sada utakmica pobuđuje ogromno interesovanje navijača, posebno onih koji iz raznih razloga nisu mogli pratiti nastupe naše reprezentacije u prošlim utakmicama, a željeli bi da vide naše zmajeve uživo.

Savez je već primio veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za navedenu utakmicu, i već sada je izvjesno da će biti prodan puni kapacitet stadiona u Zenici. Zbog limitiranog kapaciteta i ustanovljenih sigurnosnih procedura štampano je 10.500 ulaznica za prodaju, a cijene su 40 KM (tribina zapad), 30 KM (istok), 20 KM ( sjever i jug). Poslije neophodnih analiza i bezbjedonosnih procjena, u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA i zaključcima nadležnih organa NS/FS BiH, prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu bice izvršena na slijedeći način:

1. Prodaja 5.500 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotours“

Prema definisanim pravilima, a u cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, ustanovljeni su slijedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

a) Jedna osoba može kupiti najviše dvije (2) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica,

b) Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,

c) Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu,

d) Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti objavljen putem sredstava informisanja,

e) NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,

2. Neposredna prodaja 4.275 rezervisanih ulaznica za potrebe slijedećih kategorija, u skladu sa proporcionalno definisanim broju ulaznica:

a) Igrači „A“ reprezentacije

b) Stručni štab „A“ reprezentacije

c) Organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH

d) Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija

e) Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza

f) Klubovi Premijer lige BiH

g) Članovi organa i tijela NS/FS BiH

h) Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH

i) Sponzori i partneri NS/FS BIH

j) Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa

k) Administracija NS/FS BiH

Shodno ugovoru za organizaciju Kvalifikacionih utakmica, 725 ugovorenih i rezervisanih ulaznica bit će isporučeno FF Velsa, koji će shodno svojim procedurama provesti prodaju istih u Velsu za svoje navijače.

Posebna napomena:

Shodno odluci NS/FS BiH koja je donesena pred utakmicu sa Andorom, svi oni vjerni navijači koji su kupili ulaznice za utakmicu sa Andorom, IMAJU PREDNOST ZA KUPOVINU ULAZNICA ZA UTAKMICU SA VELSOM.

Kupovina ulaznica za navijače (iz stavka gornjeg) koji će imati prednost kupovine, biti će organizirana od 01.10.2015. do 03.10.2015. na svim prodajnim mjestima naših partnera, a u savezu za one koji su kupovinu obavili u savezu.

A prodaja ulaznica za sve ostale navijače počinje u SUBOTU, 03. 10. 2015. godine u 09:00 sati

Na naprijed opisani način Savez je nastojao da omogući transparentnu kupovinu ulaznica navijačima, prodajom putem „Centrotoursa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, i ograničenim kapacitetom zeničkog stadiona.

Slijedom naprijed navedenog, želimo zamoliti i obavijestiti zainteresovane navijače da na vrijeme kupe svoje ulaznice za utakmicu protiv VELSA, kako bi izbjegli nepotrebne gužve, jer očekujemo da već u prvim danima prodaje sve ulaznice budu rasprodate.

Posebno ističemo da je prilikom utvrđivanja kriterija i procedura prodaje ulaznica, uzeto u obzir da će neposredna prodaja ulaznica biti vršena pored ostalih i za organizovane navijačke grupe, koje redovno prate utakmice naše reprezentacije i pružaju konstantnu podršku.

Cijeneći sve navedene i druge činjenice i okolonosti, ljubazno molimo vjerne navijače naše reprezentacije da iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju prilikom procedura kupoprodaje ulaznica.

Na kraju, koristimo priliu da pozovemo navijače koji će 10. 10. 2015. godine biti na stadionu „Bilino polje“ da pomognu našoj reprezentaciji gromoglasnom podrškom, ali na sportski korektan način, uz poštivanje i uvažavanje svih aktera utakmice.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno