Naše

Parking papci: Bahatost i nekultura idu “pod ruku” na parkinzima oko zeničkih zgrada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovana redakcijo Zenicabloga, ovim putem želim da vas zamolim da kao najčitaniji online portal zamolite sve naše sugrađane da obrate pažnju prilikom parkiranja automobila. Svaki vozač s položenim vozačkim ispitom bi trebao da zna osnove parkiranja i da unaprijed predvidi situaciju kako tokom vožnje, tako i prilikom parkiranja, piše nam sugrađanka danas, uz fotografiju koju smo “cenzurisali” u vidu registarskih oznaka i lika suvozačice.

Ona nastavlja – Naime, često smo svjedoci da se automobili ostavljaju na ulici, trotoaru, zelenim površinama, zatvaraju se ulazi i prolazi. U Crkvicama mnogi stanari ulice Derviša Imamovića kod broja 1 su prisiljeni čekati po 20-30 minuta kako bi izašli sa parkirnog mjesta, dok se drugi nepropisno parkiraju prilikom obavljanja kupovine u prodajnom objektu u prizemlju zgrade. Ako se i dogodi da se nenamjerno onemogući izlazak stanarima red je da prekršilac bude korektan i ljubazan, a ne postupa poput mlade “dame” koja je sa svojom pratnjom ugodnim tonom i lijepim načinom upitana zašto ne parkiraju na dozvoljenom mjestu. Naime mlada “dama” i stariji “gospodin” su onemogućili izlazak sa čak tri parkirna mjesta, a pri tome pokazali i značajnu dozu “kućnog odgoja”, kaže naša sugrađanka.

Ovaj put smo ipak “cenzurisali” lik i tablice, ali ukoliko se bahatost i nekultura neometano nastave, onda ćemo biti raspoloženi da “obraz” takvih vozača i javno prikažemo.

U međuvremenu, javila nam se ossoba koja za sebe tvrdi da je osoba sa fotografije. Ona ima svoje objašnjenje situacije, koje također prenosimo bez ikakvih korekcija:

Lijep pozdrav, vidim da je svakome u cilju da prikaže onako kako on želi pa tako i ova djevojka koja Vam je poslala sliku iz Crkvica nepropisno parkiranog auta. S tim u vezi željela bih Vam prikazati pravu sliku i zamoliti da obrišete objavu nakon saslušanja i druge strane što mislim da je veoma potrebno u ovom slučaju. Pri samom dolasku do trgovine Bingo auto je parkirano i upaljeni su zmigavci kao znak brzog dolaska međutim na kasi je bio veliki red i tu smo kako dotična navodi dama i stariji gospodin malo zadržali. U međuvremenu je ušao gospodin koji je s njom i pitao čije je auto na sta sam ja odgovorila da je moje a nakon toga on počeo da se dere na mene i tjerao da odmah izadem pomaketi što su čuli svi prisutni u trgovini. Nakon što su nas ljudi pustili preko reda kako bih što prije završili jer se nije moglo sačekati 2 minuta dotični je po našem dolasku do auta nastavio sa psuje a zatim se uhvatio za ku*ac i pokazivao u znaku “pu*i mi ga”. Slika koju ste dobili je uslijedila nakon njegovog veoma “kulturnog” ponašanja jedne osobe koja je tu s ocem. Zanima me da li sam ja još uvijek ta najgora i nekulturna ili ne?  Unaprijed se zahvaljujem i ugodan dan Vam želim.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno