Naše

Problemi s ovjerom dokumenata u mjesnim uredima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Zamolio bih vas da objavite članak o problemima naših sugrađana koji ovjeravaju dokumente u Gradskoj upravi Zenica i mjesnim uredima, piše nam sugrađanin I.Š. U toku su konkursi u školama te je veliki priliv građana na ovjeru dokumenata. Grad Zenica je prije nepuna dva mjeseca izdao saopštenje kako se ovjera može vršiti i u mjesnim uredima što se može vidjeti na sljedećem linku.  Međutim, u mjesnim uredima ne žele da vrše ovjere dokumenata, čemu smo svjedočili u mjesnim uredima Perin Han, gdje su ovjerili nekoliko dokumenta i onda rekli da to više neće činiti, i Babino gdje su rekli da to uopšte neće raditi. Vjerujemo da je situacija slična i u drugim mjesnim uredima. Čini se da su navikli da primaju platu bez da je zarade.
Pored toga, ovjera u šalter sali Gradske uprave Zenica je izuzetno spora gdje radi samo jedan šalter i to sve ide veoma sporo. Ako rano ujutro dođete i izvučete broj dvadeset možete očekivati da ćete doći na red tek za 5-6 sati, ako i tad. Gradska uprava i mjesni uredi su tu zbog građana i finansiraju se od strane građana, te bi im trebali biti na usluzi, a sve ovo je daleko od toga. Nadam se da će se stanje popraviti u budućnosti jer su ovo problemi koji su tu već godinama, bez obzira na vlast. Neko je ranije pisao kako se može otići kod notara, bez gužve. Onda postavljam pitanje a što će nam zaposleni u mjesnim uredima, Gradska uprava, zaašto odvajamo sredstva zaa rad administracije ako treba da idemo “privatniku”. S poštovanjem, I.Š.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno