Biznis

Pala prodaja putničkih automobila u EU

Pala prodaja putničkih automobila u EU – Prodaja novih putničkih automobila u Evropi smanjena je za 4,6 odsto u januaru, usljed drastičnog pada prodaje u Španiji i Italiji, saopštila je danas Evropska asocijacija proizvođača automobila (ACEA).

Prošlog mjeseca je prodato 1,2 miliona automobila u Evropskoj uniji, što je pad u odnosu na 1,25 miliona prodatih vozila u januaru prošle godine, poručuju iz ACEA, a prenosi agencija Reuters.

Prodaja njemačkog “Volkswagena” je pala za 6,5 posto, ali je zadržao dominantan 24-procentni tržišni udio, dok je prodaja italijansko-američkog “Fiat Chryslera” pala za 15 posto.

Francuski proizvođači PSA i “Renault” ograničili su svoj pad na 2,0 posto i 0,7 posto respektivno, dok je proizvođač luksuznih automobila “Daimler” zabilježio pad prodaje od 1,3 odsto, a BMW-a pad od 2,7 odsto.

Tražnja za automobilima u Italiji je pala za 7,5 odsto, a u Španiji za čitavih 8,0 procenata, prenijela ja agencija Tanjug.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem