fbpx
Košarka

Ovog vikenda KŽK Čelik domaćin polufinala juniorskog prvenstva BiH

Ovog vikenda KŽK Čelik domaćin polufinala juniorskog prvenstva BiH – Košarkaški ženski klub (KŽK) Čelik dobio je organizaciju polufinala državnog prvenstva u košarci za juniorke. Pored domaćina, KŽK Čelik, na ovom turniru učestvuju i ekipe ŽKK Mladi Krajišnik iz Banja Luke i ŽKK Brotnjo iz Čitluka.

Donosimo raspored utakmica:

Subota, 18.5.

ŽKK Mladi Krajišnik – ŽKK Brotnjo u 11 sati

KŽK Čelik – ŽKK Mladi Krajišnik u 15 sati

Nedjelja, 19.5.

KŽK Čelik – ŽKK Brotnjo u 14 sati

Pobjednik sa ovog dvodnevnog turnira plasirat će se na finale državnog prvenstva i siguran je osvajač medalje na bh. prvenstvu.

Inače, protekle nedjelje u zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“ odigrana je zaostala utakmica Lige mladih KS Zenica za sezonu 2018/2019 između juniorki KŽK Čelik i ŽKK Basket Time i Bugojna. Novu pobjedu ostvarile su juniorke KŽK Čelik rezultatom 69:40. Ovo je bila odlična provjera pred predstojeće polufinale u Zenici, ovog vikenda.

– Juniorke KŽK Čelik su aktuelne prvakinje F BIH SISTEMA „A“, te sa punim pravom idu u borbu za medalje -, optimisti su u KŽK Čelik.

E.Imamović; foto KŽK Čelik

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem