Info

Ovo je deset najplaćenijih sportašica današnjice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženski sport je često zanemaren u odnosu na muški, kako u interesovanju navijača, tako i u ekonomskom smislu.

Američki magazin Forbes odlučio je prezentirati 10 sportašica koje su najviše zaradile, a među njima najviše je teniserki.

Stoga ne čudi što je najplaćenija sportašica današnjice Naomi Osaka, koja je u 2020. godini zaradila 57.3 miliona američkih dolara. Osaka je gotovo sav svoj novac, oko 55  miliona dolara, zaradila van terena, sponzorskim ugovorima, dok je na terenu zaradila “samo” 2.3 miliona.

Druga na Forbesovoj listi je Serena Williams, koja je prošle godine zaradila oko 11 miliona dolara manje nego Osaka, odnosno 45.9 miliona. Williams je najplaćenija sportašica bila od 2016-2019, a od 2020. godine nalazi se na drugom mjestu.

Treću najveću zaradu u prošloj godini ima druga sestra Williams, Venus, koja je zaradila 11.3 miliona dolara, od toga “tek” 300 hiljada na terenu. Svoju novac Venus Williams zaradila je većinom od dobro odabranih projekata u koje je uložila.

Ostatak top 10 sportašica sa najvećom zaradom su gimnastičarka Simone Biles (10.1 milion), teniserka Garbine Muguruza (8.8 miliona), golferka Jin Young Ko (7.5 miliona), P.V. Sindhu, koja igra Badminton (7.2 miliona), teniserka Ashleigh Barty (6.9 miliona), golferka Nelly Korda (5.9 miliona) i košarkašica Candace Parker (5.7 miliona).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno