Ostali sportovi

Ove subote TK Zenica domaćin Državnog Taekwondo prvenstva za kadete i juniore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zeničkoj gradskoj Areni “Husejin Smajlović” Zenica, predstojeće subote, 25. marta 2023. godine od 9,30 sati bit će održano Državno prvenstvo u olimpijskom taekwondo-u za kadete i juniore. Taekwondo klub Zenica biće domaćin Državnog prvenstva.

Taekwondo savez BiH i ove godine ukazao je povjerenje Taekwondo klubu Zenica.

Zenički klub je prošle godine bio odličan domaćin i organizator Državnog prvenstva, čime je stekao povjerenje saveza , tako da će i ove godine ugostiti veliki broj takmičara i klubova. Prošle godine je ovo prvenstvo okupilo preko 700 takmičara, te je bilo jedno od najbrojnijih prvenstava organizovanih u Bosni i Hercegovini.

Emir Skopljak, trener taekwondo kluba Zenica pojašnjava:

– Prošle godine smo bili domaćini državnog prvenstva u našoj organizaciji u svim dobnim skupinama.

Pošto je broj učesnika od prošle godine prerastao cifru koja ne može zadovoljiti takmičenje za jedan dan, ove godine savez je odlučio državno prvenstvo podijeli u dvije skupine. Mi smo aplicirali i dobili domaćinstvo za kadete i juniore -, izjavio je za Zenicainfo.ba Skopljak .

U sklopu Državnog prvenstva  bit će organizovan otvoreni Međunarodni kup grada Zenice za vrtićance i mlađe kadete, kako bi se i te dobne skupine imale priliku takmičiti.

Tim povodom trener Emir Skopljak ističe:

-To je izvaredna šansa za nove generacije da se okušaju na tatamiju.Takođe smo napravili podjelu skupina na A i B kategoriju. Preko 40 naših takmičara će učestvovati na Državnom i na Kupu. Nadamo se dobrom rezultatu -, sa optimizmom kaže Skopljak.

Na oba takmičenja se očekuje učešće oko 500 takmičara i takmičarki. Svečano otvaranje planirano je u 09,30 sati, a nakon toga slijede eliminacione borbe

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno