Košarka

Ove subote košarkašice Čelika domaćini ekipi Orlovi, aktuelnim šampionkama i lideru na tabeli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naredno, 13.kolo u Prvenstvu ženske lige KSBiH igrat će se u dva termina, petak 21.01. i u subotu 22.01.2022.godine, prema nominaciji iz KS BiH. U petak je na rasporedu jedna utakmica, a preostale četiri utakmice igraju se u subotu.

Evo rasporeda 13.kola:

Petak, 21.01.

ŽKK RMU Banovići – ŽKK Jedinstvo Dženex (18h)

Subota, 22.01.

KŽK Čelik – KK Orlovi (16h)

ŽKK Feniks – KK Lavovi (16:30)

ŽKK Play Off – ŽKK Konjic (18)

ŽKK Mladi Krajišnik – ŽKK „Leorar 03“ (19)

(Slobodna ekipa ŽKK Igman I.Ilidža);

Košarkašice KŽK Čelik, trenera Armela Mujakovića, ove subote su domaćini favorizovanoj banjalučkoj ekipi ŽKK Orlovi, aktuelnom šampionu i lideru u prvenstvu sa svih 11 pobjeda. Jesenas u utakmici iz 2.kola, u Banjoj Luci, Orlice su slavile protiv Čelika sa 76:59.

Pred ovu utakmicu sa KK Orlovi, trener Čelika, Armel Mujaković, za Zenicablog je izjavio:

-Dolazi nam u goste ekipa koja dobro igra i u WABA ligi (danas, 19.1. u 17 sati su domaćini ekipi Celja u WABA ligi, nap, a.) i koja će najvjerovatnije igrati play off te iste lige. Pokušat ćemo da odigramo jednu dobro utakmicu protiv lidera i da pružimo sto jači otpor favorizovanoj ekipi. Naši rezultati su veoma dobri, jer niko se nije nadao na početku ovog prvenstva da ćemo ostvariti ovakav rezultat. Da nismo nesretno izgubili od Play Offa, polusezonu bi završili na drugom mjestu. Cilj nam je afirmacija mladih igračica i nemamo nekakav imperativ za rezultat -, kazao je trener Mujaković.

Utakmica je na rasporedu u subotu od 16 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Za službena lica na utakmici su nominovani: Prvi sudija je Tarik Nikšić, sudije Samir Kadrić i Ivan Jurić, a delegat Miodrag Vujović.

Košarkašice Orlova su favoriti u ovoj utakmici protiv mlade ekipe Čelika. U rosteru banjalučanki su Vladinka Erak, Tamara Rajić, Dragana Svitlica, Marina Ristić, koja je nosila i dres Čelika, pojačanje Hana Predojević… Njihov dosadašnji bilans u prvenstvu je svih 11 pobjeda.

U rosteru Čelika su sve mlade igračice, koje će pokušati da se suprostave favorizovanoj i iskusnijoj ekipi Orlova. Čelik je na omjeru od sedam pobjeda i tri poraza i ima jednu odgođenu utakmicu i to protiv „Leotara 03“ u Trebinju iz prošlog 12.kola.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno