Košarka

FIBA Power Rankings: Košarkašice BiH na desetom mjestu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FIBA Power Rankings: Košarkašice BiH na desetom mjestu- Nije riječ o klasičnoj rang-listi, već redoslijedu skrojenom prema procjeni igračkog kadra i posljednjim rezultatima.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH nalazi se na desetom mjestu, a iza nje su selekcije Bjelorusije, Južne Koreje, Kanade, Malija, Brazila i Portorika.

U obrazloženju se navode sjajni rezultati bh. reprezentacije na Eurobasketu, kao i novembarska pobjeda nad Belgijom u kvalifikacijama za naredni EP, saopćeno je iz KSBiH.

“Sve je moguće uz briljantnu Jonquel Jones, jednu od top pet igračica na svijetu. Ima podršku saigračica poput Nikoline Babić i Marice Gajić, koje su veoma sposobne na svoj način. Selektor Goran Lojo je svjestan da su došli u tešku grupu kvalifikacija, ali uz malo sreće, Zmajice ponovo mogu ispisati historiju”, navodi se u članku na zvaničnoj stranici FIBA.

Na prvom mjestu Power Rankingsa nalazi se selekcija SAD-a, a slijede Australija, Francuska, Kina, Belgija, Rusija, Srbija, Nigerija i Japan.

Na kvalifikacionom turniru u Osaki od 10. do 13. februara reprezentacija BiH će igrati protiv Bjelorusije, Kanade i domaćina Japana. Tri najbolje ekipe plasirat će se na Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Australiji u septembru.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno