Košarka

Čelik izbačen i naredne tri sezone ne može igrati u Prvenstvu BiH za košarkaše

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinski košarkaški klub Čelik, nakon što u subotu na svom terenu protiv Posušja nije odigrao i drugu uzastopnu utakmicu Prvenstva Bosne i Hercegovine, zvanično je izbačen u niži stepen natjecanja Košarkaškog saveza BiH, odluka je komesara Takmičenja Bože Bošnjaka, koju je objavljena i u zvaničnom Biltenu KSBiH.

Čelik je kažnjen i novčano sa 3.000 KM te zabranom nastupa u Prvenstvu BiH naredne tri godine. Podsjetimo, Čelik je službenim rezultatom 0:20 izgubio i gostujući meč prethodnog kola, u kojem su trebali gostovati kod tuzlanske Slobode, ali tada su dobili novčanu kaznu u iznosu od 1.500 KM.

Zbog toga što nisu odigrali ni pomenuti susret 13., posljednjeg kola prvog dijela sezone u Prvenstvu BiH, meč je također registriran službenim rezultatom 0:20 za Posušje, a odluka komesara je i da se “brišu postignuti rezultati OKK Čelik za sezonu 2021./2022.”.

Čelik je, zbog finansijskih problema, u proteklih mjesec dana ostao bez gotovo cijelog seniorskog tima, a ove sezone ostvario je samo jednu pobjedu. Bilo je to u 5. kolu, kada su na svom terenu s 93:87 porazili sarajevsku Bosnu Royal. Sada se briše i taj rezultat.

Zeničani će, tako, nakon samo sezone i pol provedene u “elitnom razredu” bh. košarke, naredne sezone ponovo igrati u A1 ligi Federacije BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno