Ostali sportovi

Ove subote brzopotezno online Prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote brzopotezno online Prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu – Kao podršku inicijativi koja je pokrenuta iz Slovenije, da se 09.5.2020.godine na Dan Evrope, u isto vrijeme u svim državama odigraju nacionalna brzopotezna prvenstva, dvojica Zeničana, Dino Marković i Faris Čunjalo, organizuju ove subote brzopotezno online Prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu.

Prvenstvo počinje u subotu 09.5. u 21 sat na web stranici lichess.org preko linka koji će se napraviti. Prvenstvo-turnir će trajati dva sata na Lichesssu i završava u 23 sata. Tempo igre će biti tri minute + dvije sekunde po potezu.

TURNIR ĆE SE REJTINGOVATI ZA BLITZ LICHESS REJTING LISTU!

-Pravo nastupa na prvenstvu imaju svi državljani BiH, upisnine nema, nagrada nema, a samo učešće na turniru je nagrada, objavili su organizatori u raspisu prvenstva.

Za prijavu na turnir potrebno je:
otvoriti profil na stranici lichess.org
prijaviti se na mail [email protected], [email protected] ili na Facebook profile sa kojih pročitate raspis i napisati podatke:

– Ime i prezime
– Ime na Lichessu
– Mail za kontakt

Prijave se mogu vršiti i na kontakt broj Dine Markovića: 061/514-069

Rok za prijave je subota o9. maj do 19:00 sati

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno