Ostali sportovi

Završena takmičenja u svim odbojkaškim ligama OSFBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završena takmičenja u svim odbojkaškim ligama OSFBiH – U tri federalne lige nastupale su i tri zeničke ekipe i to dvije ženske i jedna muška ekipa.

OK Čelik-R je nastupao u Super ligi za žene, grupa Sjever, ŽOK Željezara Zenica u Prvoj ligi FBiH, grupa A2, te OK Block-Out u Super ligi za muškarce, grupa Jug.

Nakon prekida u takmičenju u svim odbojkaškim ligama OSFBiH, 13/14.marta, sezona 2019/2020, uzrokovane pandemijom koronavirusa u cijelom svijetu, odbojkaški savez FBiH je već narednog petka, 20.3.2020.godine donio odluku  o proglašenju završetka takmičenja u svim ligama OSFBiH.

Na osnovu postignutih dotadašnjih rezultata u sezoni 2019/2020 god. proglašeni su sljedeći prvaci:

-Za prvaka u Super ligi za muškarce OK“Bosna“ Kalesija

-Za prvaka u Super ligi za žene Grupa Jug ŽOK“Igman“ Ilidža

-Za prvaka u Super ligi za žene Grupa Sjever ŽOK“Bosna“Kalesija

-Za prvaka u Prvoj Federalnoj ligi Grupa A1 ŽOK“Lukavac“Lukavac

-Za prvaka u Prvoj Federalnoj ligi Grupa A2 OK“Vogošća“Vogošća

Na osnovu postignutih rezultata klubovi koji su ostvarili ulazak u Viši rang po automatizmu ulaze u Viši rang, a klubovi koji igraju kvalifikacione utakmice za ulazak u Viši rang u skladu sa Propozicijama takmičenja za sezonu 2019/2020 biće blagovremeno obaviješteni o terminu i izvlačenju domaćinstva.

Najbolje rezultate u protekloj sezoni od zeničkih ekipa ostvarile su odbojkašice ŽOK Željezare osvojivši drugo mjesto u svojoj grupi A2 sa 29 bodova, četiri boda iza prvaka Vogošće. Iz kluba kažu da i nisu zadovoljni sa drugim mjestom, jer su  planirali da budu prvi i direktno da uđu u Super ligu.

Odbojkašice Željezare još imaju nadu da izbore plasman u viši rang kroz dvije kvalifikacione utakmice baraža sa drugoplasiranim iz A1 lige, a to je ekipa OK Stars iz Živinica.

Odbojkaški klub Čelik-R u Super ligi, grupa Sjever takmičenje je završio na sedmom mjestu sa 17 bodova i sa omjerom pet pobjeda i deset poraza. U klubu su zadovoljni sa postignutim plasmanom, jer su spletom okolnosti ostali bez nekih igračica, imali su nešto povreda i bolesti, tako da su drugi dio sezone završili sa kadetskom ekipom, cilj je bio ostanak u ligi, kažu u klubu.

Muški odbojkaški klub Blok out, prvu takmičarsku sezonu u Super ligi za muškarce, grupa Jug okončao je na posljednjem, 14. mjestu.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno