Rukomet

Ove srijede Kup utakmica u Areni RK Čelik – RK Maglaj, meč sportskog i humanitarnog karaktera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove srijede Kup utakmica u Areni RK Čelik – RK Maglaj, meč sportskog i humanitarnog karaktera – Nakon nedjeljne prvenstvene pobjede u derbiju kola nad ekipom Gradačca (30:27), rukometaše Čelika ove srijede, 13.11.2019.godine, čeka novo sportsko iskušenje. Ovog puta na rasporedu je utakmica pretkola Kupa BiH sa ekipom Premijerligaša Maglaja, koja će se igrati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, na centralnom terenu sa početkom u 18 sati.

Pored takmičarskog i sportskog karaktera ova utakmica će imati i humanitarnu misiju.

 

Naime, prema odluci Upravog odbora RK Čelika, Kup utakmica sa Maglajem biće humanitarnog karaktera,

jer će prihod sa ove utakmice ići u fond za liječenje djevojčice Amne Hamzić iz Zenice, koja treba da putuje na liječenje u Tursku, a potrebna sredstva za liječenje iznose 3.800 eura. Ulaz na ovu utakmicu je 3 KM. Iz kluba pozivaju građane da dođu na ovu Kup utakmicu, podrže Čelik i usput, prema mogučnosti, učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

 

Tim povodom, na oficijelnoj facebook stranici RK Čelik su objavili:

ZENIČKO I ČELIKOVO SRCE ZA AMNU HAMZIĆ!

U SRIJEDU 13.11.2019.U 18:00 SATI – SVI U ARENU!

-Poštovani prijatelji, ljubitelji sporta, u srijedu pokažimo našu humanost i pomozimo našoj mladoj sugrađanki Amni Hamzić na putu do ozdravljenja!!! Ova mlada, prekrasna djevojčica, od 2014.godine bori se sa bolešću, koja je sputava da uživa u mladosti poput njenih vršnjaka, a mi joj možemo pomoći da ponovo uživa u svom djetinjstvu. Amna zbog funkcionalnog oštećenja bubrega ponovo mora na pretrage u Tursku, a njena porodica nije u mogućnosti sama finansirati troškove liječenja koji iznose 3.800 eura.

U srijedu, na utakmici godine za RK Čelik protiv RK Maglaj, prikupljamo sredstva za našu Amnu, te kompletan prihod od prodaje ulaznica po cijeni od 3 KM doniramo porodici Amne Hamzić, za pokrivanje troškova odlaska u Tursku.

RK Čelik na ovaj način nastavlja praksu realizacije humanitarnih akcija, kojima pomažemo one u stanju potrebe, a ovu akciju realizujemo u koordinaciji sa udruženjem DARUJ SRCEM, a vas pozivamo da nam se pridružite i pokažemo na djelu naše Zeničko i Čelikovo srce -, kaže se u obavijesti RK Čelik.

E.Imamović

Foto E.Imamović i sa RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno