Rukomet

FOTO: Poraz rukometaša Čelika od Maglaja u zeničkoj Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Poraz rukometaša Čelika od Maglaja u zeničkoj Areni – Uokviru prvog pretkola Kupa BiH u rukometu, u Zenici su igrali zenički prvoligaš RK Čelik i premijerligaš RK Maglaj. Utakmica je odigrana na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ pred oko 300 gledalaca i osim takmičarskog, imala je i humanitarni karakter.

Naime, prema odluci Upravog odbora RK Čelika, Kup utakmica sa Maglajem bila je i humanitarnog karaktera,  jer će prihod sa ove utakmice ići u fond za liječenje djevojčice Amne Hamzić iz Zenice, koja treba da putuje na liječenje u Tursku. Pred početak utakmice, Amna je sa svojom majkom izašla na parket zeničke dvorane, a nakon toga posmatrala utakmicu do kraja.

Utakmica je završena pobjedom favorizovanih gostiju iz Maglaja rezultatom 32:39 (15:17).

U prvih deset minuta domaći su bili u vođstvu i do dva gola prednosti, 3:1 i 4:2, ali su Maglajlije, nakon toga, preokrenuli rezultat i u 16.minuti imaju dva gola prednosti (6:8). Domaći uspjevaju da izjednače u 22′ na 11:11, a nakon toga gosti idu i na + 4 gola (12:16) u 27′. Do poluvremena domaći uspjevaju da smanje na minus dva gola (15:17).

U većem dijelu drugog poluvremena domaći smanjuju imaju zaostatak na dva do pet golova (u 41′ je 21:26).

U nekoliko navrata domaći smanjuju na -2 gola (28:30), (30:32). Od 52′ gosti postepeno povečavaju prednost, koja u 58′ iznosi + 6 golova (31:37), a završilo je + 7 golova za goste (32:39).

Najbolji strijelci kod Čelika bili su Kenan Biogradlija i Aldin Begagić po 6 golova, a Slaven Šijaković i Eldar Mehić po 5 golova.

Kog Maglaja, Haris Bašić je postigao 8, Selvedin Omahić 7 i Benjamin Čičkušić 5 golova.

Rukometaši Maglaja su ovom pobjedom prošli dalje u Kupu BiH, jer se u ovoj fazi takmičenja igra samo jedna utakmica. Rukometašima Čelika ostaje prvenstvo u Prvoj ligi FBiH, u kojem će pokušati da ostvare dobre rezultate i plasman u Premijer ligu BiH.

Kako nam je saopšteno, Čelik je od ulaznica večeras prikupio 432,00 KM, ali će iznos biti i veći, jer su gledaoci ubacivali novac i u kutiju na ulazu u dvoranu. Amni je za nove pretrage, koje će obaviti u Turskoj, potrebno 3.800 eura, a posjetioci ove utakmice su, osim kupovine ulaznica, mogli i dodatno donirati novac za tu namjenu.

U posljednjem trenutku preuzimamo podatak sa oficijelne facebook stranice RK Čelik:

-Uz izraze velike zahvalnosti svima koji su podržali našu akciju za Amnu, obavještavamo vas da je od prodaje ulaznica i donacija prikupljeno 838,00 KM, i sredstva su uručena porodici -, kaže se u dijelu saopćenja RK Čelik.

Evo parova prvog pretkola:

Čelik – Maglaj 32:39
Gradačac – Goražde
Krajina – Konjuh
Sloga G.Vakuf/Uskoplje – Leotar
Iskra – Lokomotiva (odgođeno za 27.11.2019.)
Vogošća – Bosna Visoko
Sloboda – Slavija
(Slobodna je ekipa Drine iz Zvornika)
U ovoj fazi takmičenja igra se jedna utakmica, a iste su na rasporedu 13 novembra 2019.godine.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno