Rukomet

FOTO: Pobjeda rukometaša Čelika u derbiju kola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru osmog kola Prve rukometne lige, grupa Sjever, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, igrali su derbi kola, zenički RK Čelik i RK Gradačac. Bolji u ovom derbiju bili su rukometaši Čelika, koji su slavili sa 30:27 (16:13), pred oko 350 gledalaca. Rukometašima Čelika ova pobjeda je šesta u sezoni.

U susretu dva tima iz vrha tabele, u veoma dobrom meču, na kraju su pobjedu odnijeli Zeničani.

Već u prvom poluvremenu bilo je jasno da će utakmica biti neizvjesna, te da će se odvijati velika borba na terenu. Prvo poluvrijeme Zeničani su riješili u svoju koristi rezultatom 16:13 i imali su vođstvo, gotovo, tokom cijelog prvog poluvremena. Gosti su imali samo jedno vođstvo u prvom poluvremenu (4:5), a sve ostalo vrijeme u prvom poluvremenu vođstvo su imali Zeničani. U 15.minuti bilo je 10:7 za domaće, ali su gosti serijom od 0:3 izjednačili na 10:10. Bilježimo još jednu seriju od 3:0, ali sada domaćih, od rezultata 12:12 na 15:12, golovima Edina Gušića.

Drugo poluvrijeme počinje u znaku domaćina. Za tri minuta igre izabranici Seldina Rizvanovića bježe na plus pet golova (18:13). U 50. minuti je 26:20 za Čelik. Međutim, uporni gosti su dva minuta prije kraja stigli na minus tri gola 29:26, kada je pogodak postigao Jukan. Sve nade gostiju potopio je Šijaković u posljednjoj minuti golom za 30:27 što je bio konačan rezultat utakmice.

Kod Čelika Gušić i Šijaković su  postigli po 8 golova, Mehić je upisao 5, a Biogradlija 4 gola.

U ekipi Gradačca Spahić je susret završio sa 8 golova, dok je Adi Mehmedčehajić upisao 5 pogodaka. Pobjeda Čelika je zaslužena, ali je morala i trebala biti uvjerljivija u odnosu na igru koju su prikazali u drugom poluvremenu.

Drugi zenički prvoligaš ostvario je gostujuću pobjede nad ekipom Sana 07, rezultatom 30:37, a o tome smo objavili na linku:

Čelik već u srijedu 13.novembra u Areni igra utakmicu prvog pretkola Kupa BiH u rukometu protiv premijer ligaša ekipe Maglaja. Utakmica je na rasporedu u 18 sati i ima humanitarni karakter, jer će sav prihod sa ove utakmice ići u fond za liječenje djevojčice Amne Hamzić iz Zenice.

U narednom 9. kolu RK Čelik ide u goste ekipi Krajina, dok je ŠR Čelik Junior domaćin ekipi Bosna TS.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno