Ostali sportovi

Ove nedjelje u Zenici 15. Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U-21

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove nedjelje u Zenici 15. Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U-21 – U organizaciji Karate saveza FBiH i tehničkoj organizaciji karate kluba (KK) Čelik iz Zenice, ove nedjelje 11.10.2020.godine, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, održat će se 15.Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U-21.

Prema pristiglim prijavama, na prvenstvu će učestvovati 64 kluba s 355 takmičara. Takmičenje će se odvijati u disciplinama kata i kumita.

Na spisku učesnika su i četiri zenička kluba, a domaćin Čelik prijavio je tri takmičara. Karate klub “Alfa” nastupit će s pet takmičara, dok je “Internacional” prijavio šest takmičara u katama. KK “Perfekt” ima samo jednog prijavljenog takmičara na prvenstvu.

Na prošlogodišnjem 14.Federalnom prvenstvu u Jajcu nastupilo je blizu 400 takmičara iz 71 kluba, koji su uredno registrovani u KS BiH.

Iz organizacije ističu da je Zenica logičan izbor Upravnog odbora za održavanje takmičenja, zbog same pandemije koronavirusa (COVID-19) u cijelom svijetu, to nam je potvrdio i Marijo Zakić, trener u KK Čelik Zenica:

-Imamo najbolje uslove i možemo da ispoštujemo sve naredbe Kriznog štaba, a Čelik se pokazao veoma dobro u martu tekuće godine, kada smo bili domaćini prvenstva FBiH za pionire i pionirke -, kazao je Zakić, koji se zahvalio Gradskoj upravi zajedno sa gradonačelnikom na podršci ovog velikog karate događaja u našem gradu.

Inače, 15. Federalno karate prvenstvo za pionire i pionirke održano je 08.3.2020.godine u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“. Učešće je uzelo 77 klubova sa 754 takmičara i 854 prijave.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno