Ostali sportovi

Ove subote polufinale šahovskog kluba „Napredak“ Zenica za 2020. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote polufinale šahovskog kluba „Napredak“ Zenica za 2020. godinu – U prostorijama šahovskog kluba (ŠK) „Napredak“ iz Zenice, koje se nalaze u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“ u Zenici, ove subote, 10.10.2020.godine od 10 sati, organizuje se polufinale pojedinačnog prvenstva ŠK „Napredak“ Zenica za 2020.godinu, saopštili su iz uprave ŠK „Napredak“, organizatora prvenstva.

Na prvenstvu mogu učestvovati svi članovi kluba koji su platili članarinu ili će se učlaniti do početka turnira. Igrači koji su u finalu prošle godine ostvarili plasman na prvih šest mjesta ne igraju polufinale kluba među kojima su: Miroslav Šoko, Goran Trkulja, Enver Muratović, Davor Trogrančić, Darko Popović i Bernardina Hadžiselimović.

Igra se po Bergerovom ili švicarskom sistemu, zavisno od broja takmičara. Tempo igre je 15 minuta po igraču.

Direktor turnira je Darko Popović, sudija turnira će biti Darko Jozić. Prva dva igrača po plasmanu ulaze direktno u finale kluba za 2020. godinu.

Iz kluba napominju:

– Bitno je spomenuti da će se ovogodišnje finalno prvenstvo rejtingirati kod FIDE, što je dodatni motiv za natjecatelje-.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno