Kultura

Ove nedjelje Omladinska kulturna manifestacija Dani sevdaha „Vranduk-Zenica 2020“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

vogodišnja Omladinska kulturna manifestacija Dani sevdaha „Vranduk-Zenica 2020“ održat će se u restoranu „Tapas“ u Zenici, ove nedjelje, 11.10.2020.godine, u 20 sati.

Razlog kašnjenja i promjena mjesta održavanja manifestacije, koja se trebala održati u ljetnim mjesecima u trvrđavi Vranduk, je pandemija izazvana koronavirusom, COVID-19, koja je pogodila cijeli svijet i odluka direktora Muzeja grada Zenica da otkaže sva kulturna dešavanja u trvđavi Vranduk.

Iz Udruženja „Vranduk-Zenica 2020“su prihvatili tu odluku, jer je zdravlje svih učesnika i građana prioritet, pa su se odlučili za restoran „Tapas“, kao najpovoljnije mjesto u cilju sigurnosti i pridržavanja mjera i preporuka kriznog štaba.

Festival sevdaha „Vranduk-Zenica 2020“ će biti revijalnog, a ne takmičarskog karaktera, zbog zaštite svih takmičara koji dolaze iz cijele BiH i starosne dobi do 21 godinu je prioritet.

Iz organizacije ove manifestacije napominju sponzore, medijske pokrovitelje ili na drugi naćin dodatno pomognu u ostvarivanju gore navedenih ciljeva i da dostojanstveno obilježe i nastave tradiciju održavanja ove manifestacije, koja ozbiljno postaje kulturni brend ovog grada, kantona ZDK i Federacije BiH.
Kažu da bi im bila čast i zadovoljstvo da prisustvuju ovoj kulturnoj manifestaciji.

Iz Udruženja „Vranduk-Zenica 2020“ poručuju:
-Nadamo se da će naredne godine, kada slavimo jubilarnu 15. godinu Festivala, sve ponovo vratiti u tvrđavu Vranduk, kao jednu od najljepših destinacija za održavanje manifestacije ovog i sličnog karaktera, značajnog za Grad Zenicu i Federaciju Bosne i Hercegovine.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno