Kultura

Višestruko nagrađivana „Ravna ploča“ u četvrtak na sceni Zeničkog pozorišta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstava „Ravna ploča“ u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, nastala prema tekstu bosanskohercegovačkog dramskog pisca Dragana Komadine, u režiji Lajle Kaikčije, bit će izvedena pred zeničkom u publikom u četvrtak, 8. oktobra u 19.30 sati. Predstava „Ravna ploča“ je od svoje premijerne izvedbe osvojila čak devet prestižnih festivalskih nagrada u Brčkom, Konjicu i u Zenici.

Predstava “Ravna ploča” tematizira sudbinu žene u konzervativnoj hercegovačkoj sredini koja se nije uklapala u ustaljene norme, a što ju je značajno obilježilo i udaljilo od zajednice. Sa druge strane, predstava govori i o prevelikoj majčinskoj brizi i ljubavi čiji učinci nisu uvijek najbolji za dijete.

U predstavi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, pored zeničkih glumaca Nusmira Muharemovića, Roberta Krajinovića, Muhameda Bahonjića, Predraga Jokanovića i Zlatana Školjića, ansamblu se pridružila i Gordana Boban, glumica Kamernog teatra 55 Sarajevo, kojoj je povjerena glavna uloga. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a kompozitor je Igor Kasapović. Za scenski pokret je bio zadužen Thomas Steyaert.

U utorak, 13. oktobra sa početkom u 18 sati na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će biti izvedena predstava za djecu „Ježeva kućica“ prema tekstu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u koprodukciji Dječije, omladinske i lutkarske scene zeničkog BNP-a sa Kulturno-sportskim centrom Kakanj i Centrom za kulturu Zavidovići.

Sve programske aktivnosti u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica se održavaju u skladu sa higijensko-epidemiološkim preporukama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno