Košarka

Otvoren “Džanan Musa Telemach košarkaški kamp” na Bjelašnici

Otvoren “Džanan Musa Telemach košarkaški kamp” na Bjelašnici – Na Bjelašnici je otvoren treći po redu “Džanan Musa Telemach košarkaški kamp” i trajat će do 06. jula tekuće godine.  Ovogodišnji Kamp otvorio je direktor K.K.”KOŠ”, Sejo Bukva, a u okviru ovogodišnjeg Kampa sa mladim nadama će radit 15 najboljih trenera iz BiH i regiona, te ih podučavati vještinama košarkaškog sporta.

Zanimljivo je da se za učešće u ovom jedinstvenog projektu ove godine prijavilo 92 učesnika, ali i da su među ovogodišnjim učesnicima Kampa i mladi košarkaši i košarkašice iz Švedske, Njemačke, Austrije i Velike Britanije.

Učesnici kampa kojima će narednih dana biti omogućena nadogradnja košarkaških vještina i taktike su djeca uzrasta od 8 do18 godina. Kompanija Telemach, kao generalni pokrovitelj ovog projekta, nagradila je dvoje učesnika besplatnim učešćem, a zaštitno lice je naš košarkaški zmaj, Džanan Musa, koji će tokom trajanja ovogodišnjeg Kampa putem video poziva podržati i educirati učesnike.

Organizaciju Kampa također su podržali i NLB banka, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem