Košarka

KK Vukovi – Turnir prijateljstva “Mirza Delibašić” 6. i 7. juli Arena Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Vukovi – Turnir prijateljstva “Mirza Delibašić” 6. i 7. juli Arena Zenica – U organizaciji KK Vukovi ove godine će biti organizovan četvrti Turnir prijateljstva u Zenici. Turnir je u svim dosadašnjim izdanjima bio tematiziran, a ove godine turnir će nositi ime po legendarnom košarkašu Mirzi Delibašiću.

Trener KK Vukovi i organizator turnira Harun Čolić je zadovoljan pripremama za turnir i veoma je sretan što ove godine turnir nosi ime po velikanu ovog sporta.

“Puno je razloga zašto smo se odlučili da turnir ove godine nosi ime po legendarnom Mirzi Delibašiću. Kao dijete sam imao priliku upoznati ovu ljudsku i sportsku veličinu, također igrao sam u nekoliko navrata protiv njegovog mlađeg sina. Svi mi poštujemo porodicu velikog Mirze i sve nas u Bosni i Hercegovini, kao i sportske radnike, Mirza je zadužio svojom veličinom, radom i rezultatima” izjavio je Čolić.

Ovogodišnji turnir je internacionalnog karaktera, a učestvuje 16 ekipa raspoređenih u četiri grupe. Turnir je organizovan za uzrast 2003. i mlađe, a prvi susreti grupne faze počinju 6. jula od 8:30h. Svečano otvaranje turnira predviđeno je za 12:15h.

GRUPA A:

1. Reprezentacija BiH
2. KK Igman Burch – Ilidža
3. KK IBU Spartans Živinice
4. KK Novi Travnik

GRUPA B:

1. KK Petrovgrad
2. KK Lions Tuzla
3. KK BIG – Visoko
4. ŠK Prvi Koš – Vitez

GRUPA C:

1. KK Vukovi Zenica
2. OKK Sloboda – Tuzla
3. KK Vogošća Sarajevo
4. KK Lavovi Brčko

GRUPA D:

1. KK Bošnjak Hadžići
2. HKK Rama – Prozor
3. OKK Čelik Zenica
4. Akademija JiA – Mostar

“Ovogodišnji turnir će zaista biti kvalitetan i očekujemo dosta dobrih utakmica. Na preporuku zeničkog trenera Zlatana Sedića ostvarili smo kontakt i saradnju sa vrhunskom ekipom iz Srbije, KK Petrovgrad. Ovom prilikom želim da se zahvalim Gradonačelniku i Gradskoj upravi koji su pružili veliku podršku ovom projektu, kao i Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport. Također, veliku pomoć nam je pružila i kompanija BH Telecom, te naš dugogodišnji partner Sportsko-rekreacioni centar Ajdinovići.”

Na ovogodišnjem turniru učestvuje i kadetska reprezentacija BiH koja se priprema za EP divizije A gdje se nalazi u grupi sa Srbijom, Grčkom i Francuskom.

Harun Čolić se zahvalio predsjedniku KS BiH Mirzi Teletoviću, kao i selektoru Prašoviću što su upravo ovaj turnir uvrstili u pripreme ove selekcije pred veliko takmičenje.

“Zahvaljujem se mladima koji pomažu u organizaciji, pripremi i koji će pomagati u realizaciji ovog projekta. Također, ovom prilikom želim da pozovem sve Zeničane da dođu i pruže podršku ovim sportistima i da im daju motiv da se nastave baviti sportom, jer sport je najbolji način da izgrade karakter, stvore prijateljstva i realizuju sebe kao ličnosti” za kraj je izjavio osnivač KK Vukovi Harun Čolić.

Sve utakmice se igraju u zeničkoj Areni “Husejin Smajlović” a zatvaranje turnira je predviđeno za 7. juli u 20h.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno