Zenica

Otvara se Servis centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otvara se Servis centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama – Servis centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama “Dlan” bit će otvoren u petak, 10.  maja2019. godine u 10 sati u prostorijama Servis centra na adresi ulica Crkvice br. 20c u Zenica (u prostorijama Javne ustanove „Dom – porodica“ u Zenici), saopćeno je iz USAID-a.

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama osigurao je 97.000 KM za pokretanje Servis centra “Dlan” u Zenici.

Svečanom otvorenju Servis centra prisustvovat će pomoćnik voditelja ureda USAID-a za Europu i Euroaziju Brock Bierman, direktor Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini Peter Duffy, direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama Jasmin Bešić, predstavnici gradske uprave Grada Zenica, Ministarstva rada, socijalne politike i raseljenih lica ZDK, te predstavnici i članovi Udruženja “Dlan”, članovi stručnog tima Servis centra, korisnici usluga Centra, mediji i druge zvanice.

Servis centar u Zenici nudi besplatne usluge za cijele porodice djece i osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju sa područja Zeničko-dobojskog kantona i okoline.

Centar korisnicima osigurava besplatan boravak tokom kojeg su im na raspolaganju psiholozi, defektolozi i edukatori, kreativne i inkluzivne radionice, dok je za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju osigurana pravna pomoć, psihološko savjetovanje, te pomoć u kriznim situacijama.

Uspostavljanje Servis centra podržali su USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i Grad Zenica, a inicijator osnivanja je Udruženje roditelja djece oboljele od cerebralne paralize, mikro i hidro cephalusa “Dlan” iz Zenice.

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama do sada je podržao uspostavljanje pet servis centara u Bosni i Hercegovini, u Foči, Banjoj Luci, Tuzli i dva u Sarajevu, dodaje se u saopćenju USAID-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno