Zenica

VIDEO: Program povodom 52. rođendana Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Program povodom 52. rođendana Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica – Danas Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica slavi 52. rođendan. Sa ponosom njeni uposlenici i uprava, ali i učenici i njihovi roditelji mogu reći vrlo uspješnih 52 godinu. Ove školske godine školu pohađa 55 učenika. Oni su podijeljeni u 12 odjeljenja prema godinama starosti i psiho-fizičkom stanju. Škola je počela sa radom 1967. godine i od tada konstantno odgaja i obrazuje učenike sa teškoćama u psiho-fizičkom razvoju.

-Naša ustanova je jedina škola u Zeničko-dobojskom kantonu u kojoj se vrši osnovno obrazovanje, za djecu sa teškoćama u razvoju. Glavni cilj i naša vodilja je, osposobiti učenike da po završetku školovanja budu samostalne osobe, spremne za životne izazove koji se postave pred njih. Nastavni proces se odvija svakodnevno, a obavlja ga edukovan i stručan kadar. Naime, naši nastavnici, defektolozi i stručni saradnici pružaju svoj maksimum u radu sa našim učenicima, kaže direktor škole Tarik Salčinović.

U dosadašnjem periodu učenici ove škole postizali su zavidne rezultate na raznim poljima gdje su nastupali ukjlučujući sportske igre u Mostaru i Visokom, kao i likovna takmičenja.

-Škola je u proteklom periodu realizovala nekoliko važnih projekata, a za nas vrlo bitan je zamjena stolarije u učionicama na prizemlju škole, a završen je tender za zamjenu stolarije u svim učionicama na prvom spratu, gdje očekujemo početak radova kroz koji dan.  Vrlo smo ponosni i na projekat u saradnji sa Turskom razvojnom agencijom-TIKA, a koji se odnosi na kompletnu rekonstrukciju tri učionice i stvaranje odličnih uslova za izvođenje nastave u narednom periodu. Ovaj projekat je uspješno završen i učenici su od ove školske godine u renoviranim učionicama“, istakao je direktor Salčinović.

POSEBNU ZAHVALNOST ŠKOLA DUGUJE DRUŠTVENO ODGOVORNIM KOMPANIJAMA, PRIJE SVEGA ARCELOR MITTAL ZENICA, koji već drugu godinu finansijski pomaže realizaciju Škole u prirodi u Ajdinovićima, COOLTURA doo ZENICA, te GLOVIS doo Zenica koji također  pomažu rad škole.

Škola ima vrlo uspješnu saradnju sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Pedagoškim zavodom Zenica. Salčinović posebno naglašava da su u aprilu mjesecu u saradnji sa Pedagoškim zavodom Zenica uspješno realizovali obuku za nastavnike koji rade u redovnim školama, a koji rade sa djecom u autističnom spektru. Njihovi današnji gosti na priredbi su učenici Osnovne muzičke škole i Katoličkog školskog centra iz Zenice.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno