Zenica

FOTO: studenti i profesori UNZE na projekciji dokumentarnog filma Maglaj – rat i mir

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: studenti i profesori UNZE na projekciji dokumentarnog filma Maglaj – rat i mir – Danas su studenti i profesori Univerziteta u Zenici zajedno sa prof.dr.sc. Damirom Kukićem, rektorom prisustvovali projekciji filma Maglaj – rat i mir i kinu Multiplex ekran Zenica koju je održala Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Dokumentarni film Maglaj – rat i mir govori o bivša tri vojnika, Hrvatu, Srbinu i Bošnjaku iz općine Maglaj, pripadnicima ARBIH, HVO I VRS koji su se borili jedan protiv drugog tokom rata 1992- 1995. godine i koji u filmu govore o ratnim dešavanjima  na području općine Maglaj, zatim o dešavanjima nakon rata, povratku u domove i ponovnom zajedničkom životu danas.

Kroz svoje uloge u ovom dokumentarnom filmu Marko Zelić, Boro Jevtić i Rizo Salkić šalju snažnu poruku i poziv na mir, toleranciju i međusobno uvažavanje.

Nakon projekcije filma održana je panel diskusija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno