Info

Osiguraj uspješnu budućnost, nauči upravljati bazama podataka!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Net akademija organizuje kurs za početnike koji žele da nauče osnovne pojmove i steknu polaznu osnovu za poslove upravljanja bazama podataka.

Nalazimo se u eri ubrzanog razvoja i rasta digitalnog svijeta. Od velike je važnost za poslovanje svake firme da lako i brzo dodje do informacija o kupcima, zaposlenim, poslovnim partnerima, prozvodima i sl. To im omogućavaju baze podataka, odnosno pojedinci koji posjeduju znanje za izradu i administraciju istih.

Dizajn baza podataka je jedan od prvih koraka u ozbiljnom razvijanju i pripremanju koncepualne prezentacije poslovnog modela i baze podataka. S obzirom da su baze podataka neizostavan dio u poslovnim informacionim sistemima (ali i ostalim IS), pripremanje, analiza i modeliranje potrebnih podataka su od krucijalnog značaja

Na ovom kursu polaznici će se upoznati sa različitih poslovnim scenarijima te kreiranjem konceptualnog i fizičkog modela podataka. Takođe polaznici će upoznati sintaksu SQL-a te pravila prve, druge i treće normalizacijske forme. Predmet kursa su i alati za modeliranje te upoznavanje sa matrix i ERD dijagramima.

Ključne vještine koje stičete nakon završenog kursa:
• Osnove o pojmovima podaci i informacije
• Uloga baze podataka u poslovnom svijetu
• Entitei, Instance, Atributi
• Osnove relacija i ER dijagrama
• Dokumentiranje poslovnih procesa
• Normalizacija
• Modeli baza podataka
• NET certifikat!

Kurs će se održavati u manjim grupama i to po 1,5 h sedmično. Nakon provedenih 23h edukacije i polaganjem finalnog testa, rezultirat će dodjelom certifikata. Nudimo i poseban popust za ranu prijavu na kurs!

Svoje mjesto možete osigurati rezevacijom na link ispod:
http://bit.ly/net-baze1

Iskoristite svoje vrijeme kvalitetno! Prijavite se !



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno