Info

Pravni fakultet Zenica među najboljima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pravni fakultet Zenica među najboljima – Grad Frankfurt je, između ostalog,  sa svojom evropskom centralnom bankom jedan od najznačajnijih finansijskih centara Evrope. Grad koji obiluje istinskim bogatstvima, time i različitostima, grad u kome živi i radi više od 180 nacija, mjesto u kom je rođen Johann Wolfgang Goethe i grad u kome se nalazi, po veličini četvrti, univerzitet u Njemačkoj, noseći i ime velikana poetske riječi.

Tako, Goethe univerzitet je od 04. do 08. marta tekuće godine  bio  organizator prestižnog internacionalnog takmičenja iz oblasti investicijske arbitraže. Takmičari iz 23 zemlje i sa svih kontinenata odmjerili su svoja pravna umijeća, te je također značajno kazati da je takmičenje održano na engleskom jeziku. U Frankfurtu su se okupili najjači i najveći svjetski univerziteti poput Yale, Goethe, Lomonosova. Na našu veliku radost, naša po površini i po brojčanosti mala zemlja, predstavljena je u Frankfurtu, u najboljem svjetlu i najtoplijem ozračju. Naime, pravni Fakultet iz Zenice učestvovao je na navedenom takmičenju i zabilježio primjerne uspjehe, koji zaslužuju svaki vid pažnje i priznanja na adresu zeničkog pravnog fakulteta. Team studenata iz Zenice su činili izvrsni: Elbisa Halvadzić, Jasmina Sadrija, Ajla Ruvić, Tarik Ekmeščić i Senada Kruško. Na čelu ovog izuzetno kvalitetnog team-a i strateg priprema je doc. dr.sc. Aida Mulalić uz pomoć doc. dr. sc. Enis Omerović, te asistentkinje Amna Hrustić Gagula.

Tokom boravka u Frankfurtu, predstavnici Pravnog fakulteta iz Zenice našli su i vremena da se upoznaju sa radom našeg Centra, da se informišu o našem radu i šarolikim aktivnostima, da saznaju nešto više o pogledima iz prizme dijaspore. Posebno nas je obradovala prilika da BKC-Frankfurt ovom team-u kvalitetnih, ali ujedno i srdačnih studenata i profesora, pruži nit podrške i bude na usluzi i od pomoći u okviru svojih mogućnosti.

Pravnom fakultetu želimo niz uspjeha i u budućnosti.

BKC e.V. Frankfurt am Main



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno