Info

MoviEQ radionice za Mrežu mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica

MoviEQ radionice – Medžlis Islamske zajednice Zenica u saradnji sa Upravom za vanjske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u ponedjeljak i utorak, 11. i 12.03.2019. godine, u hotelu Zenica realizovao je MoviEQ radionice za aktiviste Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica. Radionicama je prisustvovalo 14 aktivista Mreže mladih. Facilitatori radionica su bili Šejla Mujić Kevrić, muallima iz Livna, Ismail ef. Elkaz, imam iz Donjeg Vakufa, te domaćini Ahmed ef. Hrustić i Sumedin ef. Kobilica, imami MIZ Zenica. Svi spomenuti facilitatori su u završnoj fazi certificiranja od IOM-a za facilitaciju MoviEQ radionica.

Proces vođenja radionica pomno su pratile i bilježile dugogodišnje facilitatorice MoviEQ radionica IOM organizacije gospođice Danijela Torbica i Alena Velagić, koje su za uspješno vođenje radionica čestitale novim facilitatorima. MoviEQ radionice uticu na povecanje integrativne kompleksnosti, a metodologiju su razvili stručnjaci s Univerziteta Cambridge. Tokom MoviEQ/IC thinking radionica (IC – eng. Integrative Complexity, Integrativna kompleksnost), koje se temelje na kognitivnoj psihologiji, socijalnoj psihologiji i društvenoj neuroznanosti, mladi razvijaju vjestine koje im pomazu da se „odmaknu“ od crno-bijelog razmišljanja i svijet posmatraju u široj perspektivi.

Izvor: MIZ Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem