Biznis

Organizovan prijevoz na Sajam zapošljavanja

Sajam zapošljavanja
Sajam zapošljavanja
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Organizovan prijevoz na Sajam zapošljavanja- Dok Bosna i Hercegovina čeka toliko potrebne sistemske reforme za poboljšanje ukupne socioekonomske situacije, u skladu sa Agendom reforme, postoji mnogo neiskorištenih prilika na tržištu rada i u oblasti obrazovanja.

Sajmovi obrazovanja i zapošljavanja koji su održani u novembru 2014. u Zenici i martu 2015. u Banjoj Luci, po prvi put su okupili na jednom mjestu predstavnike poslodavaca, posrednike u zapošljavanju, međunarodne organizacije i projekte, NVO, formalne i neformalne institute obrazovanja. Svi sajmovi zajedno postigli su izvanredne rezultate: 18 000 posjetilaca iz cijele BiH, 2 289 zaposlenih putem aktivnosti koje su upriličene tokom i nakon sajmova, 20 993 on-line prijava i 12 496 prikupljenih CV-jeva.

Po treći put, 27. novembra 2015. godine Ured Specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini i Norveška ambasada u BiH će biti domaćin Sajma obrazovanja i zapošljavanja ovoga puta u Mepas Mall u Mostaru. Na više od 150 štandova predstavit će se poslodavaci, lokalni i međunarodni projekti obrazovanja i zapošljavanja, nevladin sektor, posrednici u zapošljavanju i bit će otvoreno preko 1 500 radnih mjesta.

Štandovi će biti organizirani u paviljonima:

• Paviljon 1- poslodavci :proizvodni sektor, turizam, IT, građevinarstvo, zapošljavanje žena sa invaliditetom
• Paviljon 2- obrazovanje: domaći i međunarodni programi u formalnom i neformalnom sektoru obrazovanja
• Paviljon 3- posrednici u zapošljavanju i agencije: Posao.ba, Bolji posao, Inovacioni centar Banja Luka, INTERA Mostar, REDAH
Pozivamo vas na Treći Sajam obrazovanja i zapošljavanja
Mepas Mall, Mostar, 27. novembar 2015. od 11: 00 do 17: 00 sati

Sajam će pružiti mogućnosti nezaposlenim mladim ljudima i studentima iz cijele zemlje da se uključe u direktne razgovore s kompanijama i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH. Istovremeno, Sajam je i prilika za kompanije i institucije da predstave svoj rad, razmijene informacije, razvijaju mreže i privuku pažnju onih koji traže posao i poslovnih partnera. Pored toga, učesnici će dobiti priliku da saznaju više o Evropskoj uniji i njenom angažmanu u BiH.

Kompanije, institucije i međunarodni projekti imat će priliku da se predstave u Mepas Mall-u. Brendiranje štandova, hrana za izlagače kao i prezentacijske sale će biti osigurani besplatno. Za učesnike Sajma, nezaposlene i studente prijevoz i hrana su, besplatni.

Ako ste četvrti razred srednje škole, ili ste nezaposleni, mladi, ambiciozni, u potrazi za poslom, pozivamo Vas da posjetite Sajam obrazovanja i zapošljavanja koji će se održati u Mostaru.
Prijevoz je obezbijeđen i besplatan, a na Vama je samo da se prijavite.

[box type=”info” ]Ako ste iz Zenice (ili gradova u blizini) javite se u Agenciju ZEDA, a mi ćemo Vas obavijestiti o detaljima. Telefon: 032 449 410 Kontakt osoba: Ajna Dedić[/box]


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno