Biznis

AMZ: za sada bez slanja na čekanje

Zuhdija Kapetanović
Zuhdija Kapetanović
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

AMZ: za sada bez slanja na čekanje – Sindikat ArcelorMittal Zenica uspio je privremeno spriječiti provodjenje odluke Uprave kompanije o slanju radnika na takozvano čekanje posla zbog teškoća u poslovanju.

-Prošle sedmice održali smo sastanak sa predstavnicima Uprave kompanije i suprostavili se najavi o slanju na čekanje ,pri čemu je zaključeno da se kao alternativa, do kraja godine što veći broj zaposlenika uputi na korištenje godišnjeg odmora, izjavio je za RTV Zenica Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata.

Odluka o prekidu rada AMZ
Odluka o prekidu rada AMZ

– Aktuelnu problematiku karakteriše nelojalna konkurencija na tržištu čeličnih proizvoda ulaskom kineske robe, problemi u Rudniku željezne rude u Prijedoru, te podnošenje tužbenog zahtjeva Eko foruma Zenica protiv odgovornih u kompaniji zbog lošeg stanja okoliša, pojasnio je Kapetanović.

Dodao je,  da se Sindikat protivi angažovanju eksternih firmi za poslove za koje mogu biti angažovani radnici ArcelorMittal Zenica,te da će otpočeti i pregovori sa Upravom oko usaglašavanja kolektivnog ugovora na nivou kompanije sa odredbama novog Zakona o radu.

Krajem septembra tekuće godine ArcelorMittal Zenica imao je 2.430 zaposlenih.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno