Zenica

Organiziran prijem i dodjela nagrada za pobjednike izbora najboljeg video klipa i najboljeg literarnog rada

Podijeli ovu vijest:

Danas je u Muftijstvu zeničkom organiziran prijem i dodjela nagrada pobjednicima izbora najboljeg video klipa na temu: “Allahov Poslanik, a. s., naučio me…” i najboljeg literarnog rada na temu „I Poslanik, a. s. , volio je Domovinu“, koje su Muftijstvo zeničko, Mreža mladih i Odjel za brak i porodicu Muftijstva zeničkog, u okviru obilježavanja mjeseca rođenja Allahovog Poslanika Muhammeda, a. s., organiziralo na svom zvaničnom facebook profilu.

Pobjednik izbora najboljeg video klipa na temu: “Allahov Poslanik, a. s., naučio me…” bio je Muhamed Hadžić iz Žepča koji je osvojio novčanu nagradu u iznosu od 300 KM, drugo mjesto osvojila je Amina Bećirović iz Maglaja koja je kao drugoplasirana osvojila 200 KM, dok je trećeplasirana bila Nejra Avdić iz Zenice osvojivši nagradu u iznosu 100 KM.

PROČITAJTE I:   VIDEO: Godišnjica izlaska JNA iz Zenice

Komisija Muftijstva zeničkog izabrala je najuspješnije literarne radove na temu „I Poslanik, a. s. , volio je Domovinu“ , a prvo mjesto osvojila je Lamija Huseinbašić iz Maglaja. Drugo mjesto pripalo je Bušri Afif iz Zenice, a treće Dženani Jašić iz Maglaja. Za pobjednike izbora najboljeg literarnog rada predviđene su sljedeće nagrade: 1. mjesto – 200 KM, 2. mjesto – 150 KM, i 3. mjesto – 100 KM.

PROČITAJTE I:   Najava manifestacije ''Korakom do plesa''

Nagrade pobjednicima uručio je muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević koji je čestitao pobjednicama, ističući da nam je jako važno umjetničko i literarno izražavanje pogotovo danas kada je nažalost kultura čitanja i pisanja na jednom niskom nivou.

Dodjeli nagrada bio je prisutan i koordinator Mreže mladih Muftijstva zeničkog, Ahmed-ef. Hrustić, koji je čestitao pobjednicima, ističući da je cilj ovog projekta bio da se u mjesecu rođenja Allahovog Poslanika, a. s., naša omladina, na jedan kreativan način, prisjete voljenog Poslanika, a. s.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010