Rukomet

ORGANIZACIONI ODBOR TURNIRA U ZENICI ODLUČIO: Turnir otvara susret  RK Čelik – RK Krivaja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ORGANIZACIONI ODBOR TURNIRA U ZENICI ODLUČIO Turnir se otvara susretom  RK Čelik – RK Krivaja

  • Prva utakmica u 15, a druga u 17 sati u Gradskoj areni Zenica

Organizacioni odbor rukometnog turnira ZAIM KOBILICA je odlučio da  10. Međunarodni rukometni turnir otvore ekipe RK Čelika  i RK Krivaje, 12. avgusta u 15 sati.

U drugoj utakmici u 17 sati sastaju se RK Vogošća – RK Konjuh Živinice.

Drugog dana turnira, 13. Avgusta,  u 11 sati je utakmica za treće mjesto, a u 12:30 finalna utakmica turnira.

Scenario otvaranja Semir Šerić Šera

Prema zamisli reditelja Ceremonije otvaranja turnira  biće orgnuizovan ples, muzika, druženje djece sportista – članova zeničkih ekipa iz svih sportova u Gradu, te uz revjalni nastup plesnih sprtskih parova I performansa u dresovima Čelika. Prema ideji predsjednika RK Čelika Paneta Škrbića naziv  Ceremnije je ,,Sport je prijatejstvo i druženje! Volite se ljudi!’’, a osnovna poruka je da je ljubav progres, a mržnja veliko zlo. Pozvana su djeca iz omladinskih pogona klubova NK Čelik, Muški KK Čelik Gorana Bulajića, Ženski KK Čelik Arnela Kalušića, Jamer, Durno, Fortuna fudbalski klub, Karete klub Maria Zakića, Winer sportska škola Zukić i Aldobašić,  Karate klub Perfekt I drugi.

  • ,,Upućena su pisma svim klubnovima da njihova djeca dođu na otvarabnje u svojim dresovima, a upućeno je i pismo izviđačima Zenice da se takođe uključe – kaže Šerić. Biće to šarenlo boja I ljubavi, sa 1000 balona puštenih u zrak, uz muku, pjesmu i ples’’- dodaje Šerić.

Na Organizacinom odboru turnira je rečeno da je toku  izada rekamnog materijala I štampanje ulaznica za turnir. Cijena za dvije utakmice za jedan  dan je 5 KM.

Prva utakmica sa Slogom u Doboju

Od ostalih događaja u RK Čeliku važno je da prva ekipa punom parom se priprema za novu sezonu u Premijer ligi BiH:

  • ,,Radimo na fizičkoj spremnosti ekipe i paralelno radimo sa loptom u Gradskoj areni Zenica. Zadovoljan sam kako je protekla prva sedmica priprema.

Dogovorili smo i prvu prijaeljsku utakmicu: 9. avgusta idemo u Doboj gdje ćemo se sastati sa tmošnjom Slogom’’ – kaže trener Čelika Ljubomir Miki Filipović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno