Rukomet

Kenan Merdanović imenovan za v.d. direktora RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upravni odbor Rukometnog kLuba Čelik, s obzirom da je jako povećan broj aktivnosti Kluba oko organizacije međunarodnog rukometnog turnira, crno-crvene večeri, priprema i početka prvenstva, imenovao je Kenana Merdanovića za vršioca dužnosti direktora RK Čelika.

“Merdanović je nekadašnji rukometaš Čelika, bivši član Uprave i bivši direktor Kluba, odličan operativac, i dobro će nam doći za niz konkretnih organizacionih aktivnosti Kluba” ističe Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Inače, ovih dana mnogo bivših rukometaša Čelika i Zeničana se javljaju Klubu iz dijaspore i iz BiH, jer žele da podrže RK Čelik u Premijer ligi BiH, odnosno da rade i sarađuju u svom klubu. Jedan od njih je i Adis Kozlić, koji 13 godina živi i radi u kopenhagenu, u Danskoj, bio je dugogodišnji član NK Čelika, čije je boje branio i nastupao u niz druguih klubiva Adis želi da podrži oba Čelika – i NK Čelik i RK Čelik u Premijer ligi BiH.

“Svi mi Zeničani koji decenijama živimo i radimo van BiH ponosni smo na svoj Čelik. Raduje me da se NK Čelik, koji je moja najveća ljubav, korak po korak vraća ka Premijer ligi gdje mu je i mjesto, te da su rukometaši Čelika ove godine osvjetlali obraz i plasirali se u Premijer ligu BiH. Mi iz dijaspore, koji volimo svoj Grad i volimo Čelik, možemo pomoći naš sport na putu daljeg progresa” kaže bivši fudbaler Čelika Adis Kozlić.

Inače, u RK Čelik traju intenzvne pripreme za 10. Međunarodni rukometni turnir ZAIM KOBILICA, 12. i 13. augusta, u Gradskoj areni Zenica, na kome učestvuje čak četiri bh. premijerligaša (Vogošća, Krivaja, Konjuh i Čelik), te prvak Slovenije RK Celje.

Najveći interes Zeničana i ljubitelja rukometa vlada za utakmicu RK Čelik – RK Celje, koja se igra 13. avgusta u 18 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno