Info

OMS Zenica osudio skrnavljenje crkve

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Provodeći Monitoring napada na vjerske objekte i mjesta značajnih za vjerske zajednice i crkve, članovi OMS-a Zenica (podružnica MRV BiH u Zenici) posjetili su parohijsku općinu Srpske Pravoslavne Crkve u Kaknju. U delegaciji OMS-a Zenica bili su, predsjedavajući dr. don Anto Ledić, mr. Jakub ef. Salkica glavni zenički imam, đakon zenički o. Dragiša Cvjetković i sekretar OMS-a Kenan Hodžić.

Domaćin je bio paroh kakanjski protojerej Marko Maleš a pridružili su se i glavni imam MIZ Kakanj, Sulejman ef. Čeliković, kaknjski župnik vlč. Zlatko Ivkić te delagacija Općine Kakanj.

Pored zajedničke osude i posjete crkvi sv. Jovana Krstitelja u Bilješevu vjerski službenici su dali usaglašen zahtjev Općini Kakanj za iznalaženje potrebnih sredstava kako bi se osigurao alarmski sistem i spriječilo daljnje moguće skrnavljenje crkve u Bilješevu.

Svi predstavnici vjerskih zajednica složili su se da svaki čin i najmanjeg skrnavljenja bilo kojeg sakralog objekta znači napad na vjernike svih religijskih tradicija. Uputili su apel policijskim, tužiteljskim i općinskim organima da zaštite vjerske zajednice od sličnih (ne)djela.

Vjernicima su poručili da budu uz svoje komšije kako u lijepim tako i teškim događajima, da budu jedni drugima podrška i prijateljska ruka.

Kenan Hodžić, sekretar



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno