Info

Gasi se BH Airlines?

BH Airlines, jedina BiH aviokompanija je pred gašenjem, jedan od dva zrakoplova te tvrtke više ne leti, prizemljen je u Njemačkoj, dok je pitanje dana kada će se to dogoditi i s drugim zrakoplovom koji prometuje na samo na jednoj liniji.

TV1 je objavila kako radnici mjesecima nisu primili plaće te kako su godinama bez uplaćenih doprinosa, a lomljenje krila bh avio-kompanije počelo je s Tuskish Airlinesom, da bi se kompanija na rub dovela u vremenu dok se čeka da nova federalna vlast uzme konce iz ruku federalne vlade na odlasku.

Za normalizaciju poslovanja, navodi TV1, potrebno je oko dva milijuna maraka, koliko je i osigurano u proračunu Federacije BiH i koja su obećana na nedavno održanom sastanku Vlade i sindikat bh aviokompanije. No, TV1 tvrdi da, ne samo da nije ostvatreno obećanje, nego je navodno zatražen povrat ranije uplaćenih proračinskih sredstava.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem