Zenica

OMS Zenica: Bajramska čestitka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Njegovoj Eminenciji, muftiji zeničkom dr. Mevludin-ef. Dizdareviću, Poštovanom glavnom imamu i predsjedniku Odbora za međureligijsku saradnju, mr. Jakub ef. Salkici, svim muslimankama i muslimanima upućujemo ovu našu Bajramsku čestitku:

Bajram je prilika da se okrenemo oko sebe i pogledamo u kakvom su stanju naše komšije i braća, jer čovjek je čovjeku brat i zato među nama treba da važi bratska ljubav, jer ono što čovjek želi sebi treba da želi i svom bratu.

Vjernici su kao jedno tijelo, ako jedan dio oboli, cijelo tijelo je bolesno. Vjera nas uči da na ovome svijetu nismo sami, već da dijelimo sudbinu sa ljudima različitih vjera, kultura i nacija. Ali, naše su nam nade i muke iste. Zato nam je potrebno jedinstvo u različitosti, koje je moguće ako spojimo naša zajednička nadanja i ako se udružimo u borbi protiv naših zajedničkih muka.

U ovom duhu svima vam želimo sretan i blagoslovljen Hadžijski-Kurban Bajram – Dan u kojem se podsjećamo na našeg zajedničkog praoca u vjeri te na njegovu spremnost na žrtvu bez koje nikakvo dobro nije moguće.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

ČLANOVI ODBORA ZA MEĐURELIGIJSKU SARADNJU U ZENICI



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno