Rekreacija

Okupili djecu bez roditeljskog staranja: U Zenici održan drugi Orphan’s Cup

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Drugi Orphan’s Cup u organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji je okupio djevojčice i dječake iz domova za nezbrinutu djecu u BiH održan je u petak i subotu, saopćio je Nogometni/fudbalski savez BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Manifestacija je održana u Trening centru NS/FS BiH u Zenici i okupila je djevojčice i dječake iz šest domova za djecu bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini: KJU Dom za djecu Bjelave – Sarajevo, Dom porodica Zenica, Dječiji dom „Egipatsko selo“ – Mostar, Dom za djecu Tuzla, Dom „Rada Vranješević“ – Banjaluka i SOS Dječije selo Gračanica.

„S ciljem da svima damo šansu da se uključe u fudbal i da budu dio ove igre, već drugi put smo organizovali Orphan’s Cup. Tu su učestvovala djeca bez roditeljskog staranja i svi smo presretni što smo vidjeli osmjehe na njihovim licima za dva dana ove manifestacije. Zadovoljni smo kako je sve proteklo, bilo je veoma zanimljivo družiti se sa ovom djecom i jedva čekamo naredne aktivnosti i nova druženja kroz ovaj projekat. Zahvaljujemo se i svim volonterima koji su nam mnogo pomogli u organizaciji Orphan’s Cupa“, rekao je viši stručni saradnik za razvoj fudbala u NS/FS BiH Dženan Đipa o ovogodišnjem Orphan’s Cupu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno