Rekreacija

FOTO: Novi Vranduk pobjednik Prvog memorijalnog turnira u malom nogometu u Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Novi Vranduk pobjednik Prvog memorijalnog turnira u malom nogometu u Vranduku – Danas 09.6.2019.godine, u Vranduku je odigran 1. Memorijalni turnir u malom nogometu u znak sjećanja na svoje poginule i umrle mještane (Ferid Šehić, Nihad Šehić, Sejo Mujezinović-Prga, Mirnes Muratović, Ibrahim Begić-Ibre, Enes Begić, Hidajet Begić, Omer Mujezinović, Munir Sinanović i drugi).

Organizatori turnira bili su džemat Vranduk i Mjesna zajednica (MZ) Vranduk, na čelu organizacionog odbora bio je Zaim Begić, a moderator – voditelj manifestacije Almin Gazić.

Prije početka turnira, koji se igrao na poligonu u Novom Vranduku, proučen je Jasin i dova za umrle i poginule mještane Vranduka, kojeg su proučili Ramiz ef. Redžić, imam džamije Sultan Mehmeda II El Fatiha  u Vranduku, te Muhamed ef.Bilčević, ispred MIZ Zenica.

Na turniru je učestvovalo 7 ekipa i to: Stari Vranduk, Vranduk Junior, Zabrce, Prigrad, Novi Vranduk, Ljubetovo i Koprivna, podjeljenih u dvije grupe. Nakon utakmica po grupama dobili smo plasmane, tj. drugoplasirane ekipe iz grupa igrale su za 3.mjesto na turniru, a pobjednici grupa finale za 1.mjesto na ovom turniru.

U finalu su se sastale ekipe Novi Vranduk i Prigrad, a pobjedila je ekipa Novog Vranduka sa 4:0, kojoj je pripao pehar, diploma i 50 KM, koji su iznos odmah dali u dobrotvorne svrhe.

Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa Koprivna, koja je sa 4:1 bila bolja od ekipe Vranduk Junior.

Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa dobile su diplome.

Utakmice su sudili certificirane sudije, Mirsad Šehić i Amir Sinanović.

Za najboljeg igrača proglašen je Amer Sinanović iz ekipe N.Vranduk, najbolji golman Mihret Šehić (Koprivna), najbolji strijelac Admir Ahmetspahić (Prigrad), najmlađi učesnik Vedad Mujezinović (Vranduk Junior), najstariji Refik Šarić (Zabrce), te fair play ekipa stari Vranduk.

U toku turnira učesnici su počaščeni jelom, pićem, kafom, kolačima, a turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanje,  lijepom druženju po sunčanom vremenu (+28*C).

Sponzori turnira bili su: „Meša“, prerada mesa Vjetrenice, „Almy“ d.o.o.Zenica, pekara „Buro“, STR „Bistričak“ vl.Kenan Šarić, hotel „Dubrovnik“-Ferid Feđa Dervišević, „Marrakech-hookah lounge“ Nemila, p.d. „BOSS“ Nemila, Refik Begić i Almin Šehić. Medijski pokrovitelj bio je Zenicablog iz Zenice.

Tekst i foto galerija Ekrem Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno