Košarka

OKK Čelik ove srijede gostuje Leotaru, trener Pandža: Sa samopouzdanjem idemo u Trebinje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik ove srijede gostuje Leotaru, trener Pandža: Sa samopouzdanjem idemo u Trebinje- Uokviru 5.kola Lige 6 za prvaka BiH, ove srijede 12.5.2021.godine, zenički OKK Čelik gostuje ekipi KK Leotar iz Trebinja. Utakmica se igra u SD „Miloš Mrdić“ od 19 sati uz live prenos na youtube kanalu KSBiH.

Čelik je do sada u Ligi 6 odigrao dva meča sa polovičnim uspjehom, ubilježio je poraz u Širokom Brijegu (83:66) i pobjedu od 78:66 nad Borcem u Zenici. Trebinjci su odigrali tri utakmice u Ligi 6 i doživjeli su tri gostujuća poraza, Borac 92:86, Široki 106:80 i Igokea 89:65.

Nakon subotnje izuzetne pobjede nad odličnom ekipom Borca  u Zenici, košarkaši Čelika putuju sa samopouzdanjem u Trebinje. To potvrđuje i trener OKK Čelik, Josip Pandža, u svojoj izjavi objavljenoj na Bhbasket.ba:

-Leotar ima široki roster pun kvalitetnih pojedinaca. Iako su imali jako težak raspored, nisu otvorili Ligu za prvaka po očekivanjima. Svjestan sam da imaju veliki imperativ pobjede. Šuterski su moćni, dosta trkački dobri i moramo biti fokusirani cijeli tok utakmice kako bi bili konkurentni. Poslije izuzetne pobjede nad Borcem puni smo samopouzdanja i u Trebinje idemo s vjerom da možemo se radovati -, kazao je Pandža.

U ligaškog dijelu takmičenja ekipa Leotara je zabilježila obje pobjede nad Zaničanima i to u Zenici sa 75:78 i u Trebinju 93:82.

Inače, košarkaši Čelika su Ligu 6 za prvaka otvorili porazom 83:66 u Širokom Brijegu, utakmica je iz 2.kola. Naredni duel Zeničanima je trebao biti protiv Sparsa, 05.5.- utakmica iz 3.kola, ali je odgođen zbog obaveza tima iz Sarajeva u ABA 2 ligi. Ranije je odgođena, do daljnjeg, utakmica Čelik – Igokea iz 1.kola zbog obaveza Igokee u ABA ligi. Prvu pobjedu u Ligi 6 Čelik je ostvario protekle subote nad ekipom Borca iz Banja Luke sa 78:66, utakmica iz 4.kola.

E.Imamović

Foto sa OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno