Košarka

Košarkašice KK Jumper viceprvakinje A1 lige KS BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekipa KK Impuls iz Sarajeva bio je ovogodišnji domaćin na Ilidži završnice A1 lige BiH za žene. Pored organizatora, KK Impuls, na turniru su učestvovale ŽKK Zrinjski 2010, ŽKK Konjic i KK Jumper. Prvakinje A1 lige KS BiH za ovu godinu postale su, zasluženo, košarkašice Zrinjskog 2010, koje su u finalu bile bolje od zeničke ekipe KK Jumper, a u polufinalu od domaćina KK Impuls iz Sarajeva.

Rezultati polufinala:

KK Jumper – ŽKK Konjic 74:39

ŽKK „Zrinjski 2010“ – KK Impuls 119:52

Za treće mjesto: ŽKK Konjic – KK Impuls 95:62

Finale ŽKK „Zrinjski 2010“ – KK Jumper 72:30

U KK Jumper su zadovoljni sa drugim mjestom i srebrnim medaljama i ističu:

-Polufinalna utakmica je donijela briljantnu igru naših djevojaka, koja je krunisana ubjedljivom pobjedom protiv ekipe KŽK Konjic rezultatom 74:39. U finalu naš suparnik je bio ekipa ŽKK Zrinjski protiv kojeg smo pružili jednu od najlošijih partija ove sezone, što ne umanjuje sjajnu igru “plemkinja” koje su na kraju ubjedljivo i zasluženo slavile rezultatom 72 :30. Ipak, drugo mjesto i srebrena medalja se smatra još jednim uspjehom za naš klub , kažu u KK Jumper.

E.Imamović; Foto KK Jumper



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno