Košarka

Ministar Kozlić primio delegaciju Košarkaškog saveza ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Kozlić primio delegaciju Košarkaškog saveza ZDK- Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić razgovarao je danas sa delegacijom Košarkaškog saveza Zeničko-dobojskog kantona u kojoj su bili predsjednik Feđa Jovanović i generalni sekretar Nadir Koredžija.

Jovanović i Koredžija upoznali su ministra Kozlića sa trenutnim stanjem košarke u kantonu te istakli zadovoljstvo da su bez obzira na probleme sa pandemijom, sve mlađe uzrasne kategorije završile regularni dio sezone i da ih naredne vikende očekuju završnice F4 u svim uzrasnim kategorijama te nastupi na završnicama Državnog prvenstva.

Zahvalili su se na kontinuiranoj podršci resorog ministarstva razvoju košarke te pohvalili nedavno usvojeni dokument Strategija razvoja sporta 2020-2024 koji nudi sistemski pristup razvoju ove oblasti.

Ministar Kozlić je istakao da je strateško opredjeljenje ovog ministarstva povezivanje i omasovljenje školskog i takmičarskog sporta, vodeći računa o edukaciji stručnih kadrova i jačanju kompetencija sportskih radnika. Obećao je nastavak podrške projektu “Liga mladih” koja je definitivno jedinstvena i kvalitetna za razvoj mladih košarkaša i košarkašica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno