Košarka

OKK Čelik–KK Promo Donji Vakuf – Dva razloga dolaska za navijače: podrška Čeliku i humanitarni karakter utakmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Čelik – KK Promo Donji Vakuf , nedjelja u 18,00 sati – Dva razloga dolaska za navijače: da podrže košarkaše Čelika i humanitarni karakter utakmice

Press u OKK „Čelik” pred 15.kolo A-1 lige KSBiH. U prostorijama OKK Čelik danas 23.02. održana je konferencija za medije OKK Čelik. Povod za press je utakmica 15.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2017/2018, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Promo iz Donjeg Vakufa, te naredne aktivnosti u klubu.
Utakmica OKK Čelik – KK Promo Donji Vakuf na rasporedu je u nedjelju 25.februara 2018.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici na terenu „C“, sa početkom u 18,00 sati. Ulaz je 2 KM.

Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik kluba OKK Čelik, Armel Mujaković, šef stručnog štaba Čelika i Anes Podojak, mladi košarkaš Čelika.

Podmlađena ekipa “Čelika” u nedjelju 23.02.2018. u Areni dočekuje kvalitetnu ekipu Promo iz Donjeg Vakufa, koja ima skor pobjeda i poraza 7/6, a Čelik ima skor od 7/5.
Ova utakmica nosi epitet derbija kola, te pored takmičarskog značaja i humanitarnog je karaktera.
Naime sav prihod od prodanih ulaznica u susretu 15. kola A-1 Lige između Čelika i Promo Donji Vakuf, donirat će se našem sugrađaninu i košarkašu Slavenu Pojavniku – Cici.

O narednim aktivnostima OKK Čelik govorio je Goran Bulajić. Kao prvo istakao je da svih pet selekcija kluba u nedjelju u Areni igraju utakmice, omladinske selekcije igraju utakmice 13.kola Lige mladih ZDK protiv svojih vršnjaka iz Teslića i Tešnja. Ove utakmice počinju u 10 sati, a cjelodnevni program zaključuju seniori Čelika u 18 sati u derbi utakmici protiv KK Promo iz Donjeg Vakufa. Pobjedom u ovoj utakmici Čelik bi se približio plasmanu među 4 najbolje ekipe “A1 Lige”. Uspjeh bi bio time veći, jer okosnicu Čelikove seniorske ekipe čini 8 juniora, 8 mladih momaka, koji svake sedmice igraju na dva fronta, A1 liga i Liga mladih ZDK.
-Ono što je bitno za ovu utakmicu da smo se opredjelili, da prihod od prodatih karata, poklonimo našem sugrađaninu Slavenu Pojavniku-Cici, koji je naš bivši košarkaš. On je nastradao u saobraćajnoj nesreći prije 20-ak godina, nadam se da će što više navijača doći u nedjelju zbog Slavena, ali i Čelika,-kazao je Bulajić.

Od ostalih aktivnosti Bulajić ističe da su iz KS BiH dobili zahtjev da se izjasne o modalitetu takmičenja u Ligi mladih BiH. Prvi prijedlog je da se igra kao i prošle godine Liga mladih, a drugi prijedlog je da se igra Turnirski sistem. IZ OKK Čelik su za dosadašnji model Lige mladih, s tim da više neće biti sponzorisani od strane USAID-a. Klub će moći plačati kotizaciju, prijevoz i troškove sudija.
– Potvrdili smo za 30. mart učešće u Basket kupu u Sarajevu, sudjelovat ćemo sa tri selekcije, U-18, U-14 i U-13, sudjelovat će 54 ekipe iz Italije, Bugarske, Slovenije. Naši juniori su inače 2016. godine osvojili ovaj turnir. Aktuelno je i upis dječaka u školu košarke za kategoriju 2003. godište i mlađe, nadam se da ćemo uspjeti animirati mlade da nam se pridruže”, istakao je, na kraju, Bulajić.

Trener Armel Mujaković govorio je o stanju u timu nakon zadnje utakmice protiv Iskre. Ističe da su imali dosta povrijeđenih igrača nakon te utakmice, Keso, Gak, Bambur i Podojak su bili odsutni s treninga.
– Sada su svi su u pogonu, nadam se da ćemo u najjačem sastavu dočekati Promo. Gosti su ekipa koja je promijenila trenera, ali ipak mislim da su slabiji nego prošle sezone. Kod njih se sve vrti oko Ranka Križanovića i Alije Pirića (došao iz Sparsa), ako ih zatvorimo onda ćemo sigurno pobijediti. Pozvao bih ljubitelje košarke, da podrže mlade momke, jer mi imamo u ekipi osam juniora, a plus utakmica je humanitarnog karaktera,- kazao je Mujaković.

Mladi Anes Podojak zahvaljuje se treneru na velikoj minutaži u ovoj sezoni. Nada se pobjedi protiv glavnog konkurenta u borbi za plasman u prva četiri mjesta.
– Očekujem da ćemo u nedjelju odigrati dobru utakmicu, biti jaki u odbrani i strpljivi u napadu, te da ćemo na kraju slaviti pobjedu, koja bi nas dovela do treće pozicije na tabeli,- kazao je, ukratko, Podojak.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Promo Donji Vakuf na rasporedu je u nedjelju 25.februara 2018.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici na terenu „C“, sa početkom u 18,00 sati.
Ulaz je 2 KM.
Sudije susreta: Seid Nožinović, Jasenko Avdagić i Damir Efendić, a delegat Mladen Marjanović (Zenica).

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno