Košarka

Zmajevi oslabljeni protiv Belgije: Povreda Kikanovića ne smije biti alibi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
 Zmajevi oslabljeni protiv Belgije: Povreda Kikanovića ne smije biti alibi – Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Skenderiji protiv Belgije igra duel trećeg kola kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine.Zmajevi spremno dočekuju Lavove, koji su u prethodna dva duela upisali isto toliko poraza, te im je meč u bh. prijestolnici posljednji voz za drugi krug kvalifikacija.

– Imali smo jako malo vremena za mini pripreme. Ekipa se u punom sastavu okupila u ponedjeljak. Dosta igrača je došlo iscrpljeno. Momci su uradili dosta dobro svoj dio posla. Uglavnom smo se bavili svojom igrom. Ono što me čini zabrinutim je što se na treningu povrijedio Kikanović. Osjetio je bol u listu. Igrat ćemo utakmice bez njega. To je veliki gubitak za ekipu. On je danas odradio ljekarske preglede, koji su srećom pokazali optimistične rezultate i njegov oporavak će trajati desetak dana. Ostali će morati nadoknaditi Kikanovićev nedostatak. Ne smije nam biti alibi – kazao je selektor Duško Vujošević dodavši:

– Belgija je ozbiljna ekipa koja je sačinjena na osnovu ozbiljne domaće lige. Krenuli su slabije od očekovanog. To žele nadoknaditi u Sarajevu. Vjerujem da ćemo uz punu Skenderiju fanatično se boriti i nadoknaditi momke koji nisu tu. Vjerujem da ćemo dobiti.

Optimisti su i dvojica Zmajeva iz Cedevite – Džanan Musa i Andrija Stipanović.

– Belgija je dobra reprezentacija. Naročito atletski sposobna. Ali ja se nadam da ćemo uz podršku s tribina stići do trijumfa – kazao je Musa, a Stipanović je dodao:

– Ozbiljna su i uigrana reprezentacija. U Belgiji sam proveo tri godine. Igraju dosta skupa. Naša prednost mora biti domaći teren. Mislim da se u punoj Skenderiji oni neće moći snaći.

Selektor Vujošević govorio je i o prednostima i manama Belgije.

– Imaju jako dobar atletski sastav. Igraju sa četiri spoljna igrača. Dosta koriste promjenu odbrana. Sigurno će pokušati da obore ritam utakmice. Mi moramo na to da odgovorimo kako smo se pripremali i dogovarali – kazao je Vujošević.

U narednu fazu kvalifikacija idu po tri najbolje plasirane selekcije iz grupe. U drugi krug se prenose bodovi i prave četiri grupe od po šest timova, a potom po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe daju 12 evropskih reprezentacija koje će učestvovati na Mundobasketu.

Ulaz u dvoranu je otvoren od 18 sati, a na svakoj stolici će biti zastava BiH, tako da će navijači Zmajeva tokom intoniranja himne prirediti sjajnu koreografiju.

faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno