Nogomet

Ogromna cifra za platiti: Čeliku stigla “masna čestitka” iz Saveza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani polako, ali sigurno koračaju ka potpunom ozdravljenju međutim nepromišljenji ugovori potpisivani u prošlosti zadaju ogromne glavobolje aktulenom klupskom rukovodstvu.

Učestalo se pojavaljuju dugovanja prema bivšim igračima pa je vodeći klubi Čelika primorani da traže dogovor i potpisuju reprogram kako bi klub stao na zdrave noge.

Prema odluci Disciplinske komisije NSBiH na adresu zeničkog kluba stigla je nova masna čestitka sa ogromnim iznosom za platiti.

Naime, Čelik je dužan da svom bivšem igraču Erminu Huseinbašiću isplati čak 46.000 KM te 600 KM na ime troškova postupka.

Rok za isplatu 10. septembar, u protivnom Zeničani neće moći igrati takmičarske mečeve, odnosno susrete u Kupu BiH te Drugoj ligi centar.

Postupajući po Odluci Apelacione komisije NS/FS BiH broj: 02 – 3702 – 3/22 od 28.07.2022. godine, Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i
Hercegovine na sjednici održanoj dana 10.08.2022 godine u ponovljenom postupku na osnovu člana 98., a u vezi sa članom 117. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH donosi Odluku:

 

1. Obavezuje se NK „ČELIK“ Zenica, da na osnovu člana 98, a u vezi sa članom 117. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, isplati finansijska dugovanja u iznosu od
46.000,00 (slovima:četrdesetšesthiljada) KM, HUSEINBAŠIĆ ERMINU, koje dugovanje je nastalo na osnovu Sporazuma o izvršenju obaveze od dana 12.10.2020. godine.

2. Obavezuje se NK „ČELIK” Zenica, da na osnovu člana 115. stava 2. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, a u vezi sa članom 2. stavom 1. tačkom b) alinejom 1. Odluke
Izvršnog odbora NS/FS BiH, broj: 02-3025-5d/21 od 28.08.2021. godine, imenovanom igraču isplati troškove postupka u iznosu od 600,00 (slovima:
šeststotina) KM, uplaćene na ime takse za rješavanje podnesaka igrača profesionalca u prvom stepenu pred Disciplinskom komisijom NS/FS BiH.

3. Ukoliko NK “ČELIK” Zenica, ne isplati iznose navedene u tačkama 1. i 2. ove Odluke imenovanom igraču i ne dostavi dokaz o uplati u Odjel za ligaška takmičenja/natjecanja NS/FS BiH, do 10.09.2022. godine, NK “ČELIK” Zenica će biti SUSPENDOVAN, od odigravanja svih prvenstvenih i Kup utakmica u takmičarskoj sezoni 2022/23.

Čelik se i ranije znao nalaziti u sličnim problemima te ih je uspjevao riješiti na vrijeme. Navijači ovog kluba se nadaju istom ishodu i ovaj put.

Za SportSport.ba je potvrđeno da je Huseinbašić posljednji igrač prema kojem Čelik ima dugovanja te kada ovaj slučaj bude okončan Zeničanima više neće prijetiti zabrana odigravanja utakmica

Inače, Ermin Huseinbašić je poslije odlaska iz Čelika igrao za Radnik iz Bijeljine te Zvijezdu Gradačac. Trenutno je član Marsonije 1909 iz Hrvatske.

Autor: sportsport.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno