Nogomet

Derbi Druge lige u Zenici ‘prekucao’ kompletno 8. kolo Premijer lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odigrani su susreti 8. kola Premijer lige naše zemlje. Bilo je itekako zanimljivo, ali ne mogu se premijerligaši pohvaliti velikom posjećenosti publike. Najviše navijača bilo je u Posušje gdje je gostovao Željezničar, ukupno 2.500. Duel Sloge Doboj i Veleža pratilo je 650 navijača, a duel Borca i Zrinjskog pratilo tek 400.

U Srebreniku također 400 gledalaca na meču Tuzle City i Širokog Brijega, a u Doboj Kaknju tek 120 na meču Igmana i Slobode. Meč FK Sarajevo – FK Leotar odigran je bez prisustva navijača zbog kazne NS BiH pred bordo klubu. Radi se o zvaničnim podacima iz COMET-a.

Loše vrijeme, te odigravanje utakmica ne rezervnim stadionima svakako je utjecalo na posjetu, no jučer je u centru pažnje bio derbi meč Druge lige Centar između Čelika i Bosne Visoko. Gosti su slavili 1:0 pred 4.000 navijača. Imao je Čelik dva jedanaesterca, nije iskoristio, te su se radovali gosti u atmosferi za pamćenje i svaku pohvalu. Navijači Čelika došli su u velikom broju, očekivali nastavak pobjedonosne serije, te je zaista bilo uživanje biti akter derbi meča Druge lige Centar. Zeničani već ove sezone žele put ka Prvoj ligi FBiH, a zatim i Premijer ligi, no to će morati da potvrde i na zelenom terenu. Ako ćemo gledati prema vjernosti navijača, definitivno već sutra zaslužuju mjesto u elitnom rangu bh. nogometa, što su po ko zna koji put i potvrdili.

Sportsport.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno