Ostali sportovi

Održano pojedinačno prvenstvo u šahu OŠ „Edhem Mulabdić“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 27.10.2023. godine, Šahovski klub „Čelik“ Zenica organizovao je pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Edhem Mulabdić“ u Zenici za školsku 2023/2024 godinu, koji je sastavni dio projekta „Škola šaha – šah u škole“, kojeg Šahovski klub „Čelik“ Zenica marljivo radi od 2012. godine, javio nam je Dino Marković, jedan od sudija i organizator ovih prvenstava.

Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od pet kola, a najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola koje će se održati u mjesecu decembru 2023. godine.

Na pojedinačnom prvenstvu Osnovne škole „Edhem Mulabdić“ učestvovalo je ukupno 45 igrača.

Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Irfan Arnaut sa svih pet osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je Tariku Hadžimejliću sa također svih pet osvojenih poena, ali lošijim dodatnim kriterijem.

Treće mjesto zauzeo je Bakir Šehić sa četiri poena, a četvrto mjesto Ali Hadžić sa također četiri poena, ali lošijim dodatnim kriterijem.

Najbolje plasirana ženska igračica bila je Merjem Habibović sa tri osvojena poena. Isto toliko poena je imala i drugoplasirana Leila Hadžikapetanović, ali sa lošijim dodatnim kriterijem. Ovi igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola.

Detaljnije o turniru možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr839343.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES .

Direktor prvenstva bio je Almir Bašić.

Najuspješniji igrači bit će nagrađeni diplomom od Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Turnir su sudili: Vedad Šestić, dipl.ing.arh, NA Dino Marković i Nedim Šestić.

Nakon devet odigranih pojedinačnih prvenstava ukupno je učestvovalo 195 igrača.

U ponedjeljak, 30.10.2023. godine planirana su dva pojedinačna prvenstva i to: Pojedinačno prvenstvo KŠC „Sveti Pavao“ i  pojedinačno prvenstvo KŠC „Sveti Pavao“, Opća gimnazija

Nakon ovoga slijedi kratka pauza radi predstojeće Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj učestvuju članovi Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica, a ujedno i voditelji projekta „Škola šaha – šah u škole“. Premijer liga Bosne i Hercegovine trajat će u periodu od 31.10. do 08.11.2023. godine u Sarajevu, Hotel „Hollywood“.

E.Imamović

Foto D.Marković/V.Šestić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno