Ostali sportovi

Održano pojedinačno prvenstvo u šahu OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 26.10.2023. godine Šahovski klub „Čelik“ Zenica nastavio je sa projektom „Škola šaha – šah u škole“. Šahovski klub „Čelik“ Zenica organizovao je pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Hasan Kjafija Pruščak“ u Zenici za školsku 2023/2024 godinu, saopštio nam je Dino Marković, jedan od sudija i organizatora ovih prvenstava.

Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od pet kola, a najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola koje će se održati u mjesecu decembru 2023. godine.

Na pojedinačnom prvenstvu OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“ učestvovalo je 29 igrača. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Davud Skomorac sa svih pet poena. Drugo mjesto pripalo je Ahmedu Kaknji sa četiri poena, a treće mjesto pripalo je Omaru Suljiću sa također četiri poena, ali lošijim dodatnim kriterijem. Četvrto mjesto sa također četiri poena i lošijim dodatnim kriterijem pripalo je Davudu Topaloviću.

Najbolje plasirana ženska igračica na turniru bila je Fatima Bektaš. Ovi igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola.

Detaljnije o turniru možete pogledati klikom na sljedeći link.

Direktorica prvenstva bila je Elvedina Isaković-Smajić.

ŠK „Čelik“ Zenica nagradit će najbolje plasirane igrače sa diplomom.

Turnir su uspješno sudili: IM Goran Trkulja i Elma Kos.

Nakon osam pojedinačnih školskih prvenstava, ukupno je učestvovao 151 igrač.

Za 27.10.2023. godine u planu je da se održi pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Edhem Mulabdić“.

E.Imamović

Foto Elma Kos



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno