Ostali sportovi

Futsal: Ubjedljiva pobjeda zeničkih Salines-Neimara u Areni protiv MNK Hercegovina, tri gola Sulejmana Salkića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 3. kolu Premijer lige BiH u futsalu malonogometni klub (MNK) „Salines-Neimari“ Zenica bio je večeras, 27.10.2023.godine, domaćin ekipi MNK Hercegovina iz Širokog Brijega. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici od 19,30 sati pred oko 400 gledalaca. Ubjedljivu i zasluženu pobjedu je ostvarila zenička ekipa, prvu historijsku pobjedu u Premijer futsal ligi BiH.

REZULTAT: MNK „SALINES-NEIMARI“ – MNK HERCEGOVINA  6:1 (4:0);

Strijelci za „Salines-Neimare“ bili su: Sulejman Salkić (3x) u 4′, 12′, 28′, Amar Šišić u 11′, Seldin Zatagić u 18′ i Mirzad Kozlić u 33′.

Strijelac jedinog gola za Hercegovinu bio je Zvonimir Čavar u 28′;

Sastav ekipe Salines-Neimari:

Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Hadis Krehmić, Sulejman Salkić, Hamza Vardo, Armin Brljak, Vedad Salčin, Samir Spahić, Amar Šišić, Enis Ismić, Faris Prcić, Ensar Krehmić, Mirza Sejmen, Amar Vehabović; (Glavni trener Dženan Muminović, pom.trener Josip Lokmer, predstavnik kluba Enes Kovačević);

U zeničkoj ljepotici Areni „Husejin Smajlović“ večeras smo gledali sjajnu utakmicu, između domaće ekipe MNK „Salines-Neimari“ i ekipe MNK Hercegovina, prošlogodišnjeg polufinaliste play offa za prvaka. Lakše nego očekivano pobjedu je slavila domaća ekipa rezultatom 6:1 što je bila ujedno prva i historijska pobjeda ovog kluba iz Zenice u bh. eliti.

Zenički Neimari-Salines su u prva dva kola imali težak raspored, jer su se sastali sa dvije najbolje ekipe u BiH, ekipe Radnika i Mostara SG (prvak i viceprvak iz posljednje sezone), od kojih su poraženi prilično uvjerljivo. Takođe i gosti iz Širokog Brijega su u prva dva kola upisali poraze, tako da se večeras očekivala zanimljiva utakmica i borba za prve bodove u novoj sezoni.

Zeničani su dobro otvorili današnji meč, te su u 4. minuti preko najboljeg igrača Sulejmana Salkića poveli rezultatom 1:0. Nastavljali su se napadi domaćeg tima, a u 11. minuti novi gol u mreži gostiju, strijelac je Amar Šišić. Taj gol kao da je bio presudan u igri domaćeg tima, koji nakon konfuzije u gostujućem timu u 12. minuti preko Sulejmana Salkića postiže još jedan gol za 3:0 vodstvo tima iz Zenice. Do kraja prvog poluvremena još jedan gol za ekipu Neimari-Salines u 18. minuti postiže kapiten Seldin Zatagić za visokih 4:0 nakon prvog poluvremena.

U drugom dijelu domaći su čuvali vodstvo, dok gosti nisu uspijevali da postignu gol sve do 28. minute kada Zvonimir Ćavar pogađa za 4:1. U istom minutu s druge strane Sulejman Salkić postiže svoj treći gol za vodstvo domaćeg tima 5:1. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži gostiju, strijelac u 33. minuti bio je Mirzad Kozlić za konačnih, ali sasvim zasluženih 6:1 za ekipu Neimari-Salines.

U narednom kolu Salines-Neimari će u goste ekipi FC Sloboda Kompred iz Tuzle.

Parovi 3.kola

Salines-Neimari – Hercegovina 6:1

Brotnjo – Sarajevo

Borac – Željezničar

Sloga – Bosna Kompred

Radnik – Mostar SG

E.Imamović

Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno