Zenica

Održana Skupština SUABNOR ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Skupštini SUABNOR ZDK održanoj u Zenici u četvrtak, 16.06.2020.godine u Zenici koja je imala redovan Izvještajni karakter i kojoj su prisustvovali delegati iz svih 10 članica UABNOR – a općina/grad Zenica posebno je istaknut značaj Mimohoda koji je u organizaciji SABNOR u BiH održan u Sarajevu. Mimohod je bio odgovor antifašista i građana Sarajeva i iz drugih mjesta BiH na održavanje Mise zadušnice za žrtve Blajburga u Katedrali u Sarajevu.

SUABNOR ZDK ističe besprijekornost u organizaciji Mimohoda i zadivljujući odziv građana koji su u miru i dostojanstvu rekli šta hoće, a šta neće u slobodarskom i antifašističkom Sarajevu. Stoga dajući bezrezervnu podršku čelnim ljudima SABNOR u BiH Predsjedniku Seadu Đuliću i Podpredsjedniku Nijazu Skenderagiću koji su podnijeli najveći teret u uspješnoj organizaciji Mimohoda antifašista sa ostalim našim aktivistima delegati Skupštine SUABNOR ZDK izražavaju protest zbog privođenja od strane vlasti čelnih ljudi Saveza i naših aktivista i pokretanja prekršajnih prijava.

Cijeli civilizovani svijet je podržao način i prije svega dostojanstvo kojim su prisutni antifašisti izrazili svoje protivljenje održavanju Mise za duše onih koji su u četverogodišnjem ratu od 1941-1945.godine počinili velika zlodjela nad nevinim civilnim stanovništvom ostavivši najogavniju poruku pred povlačenje iz Sarajeva kada su na čelu sa Maksom Luburićem objesili 55 rodoljuba. Drugo u organizaciji skupa sve je prošlo u najboljem redu i disciplinovanom ponašanju učesnika vodeći računa o pandemiji korona virusa. Skupština SUABNOR ZDK smatra da vlasti u BiH trebaju biti na strani pozitivnih procesa, a antifašizam je sigurno jedan od najvažnijih za sadašnjost i budućnost Bosne i Hercegovine. S druge strane dešavaju se napadi na antifašiste i na spomen obilježja iz NOR-a, a da vlasti ne reaguju i ne sankcionišu takva ponašanja.

SUABNOR ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno